Library Technology Guides

Document Repository

Rein van Charldorp wordt de nieuwe algemeen directeur van OCLC PICA

Press Release: OCLC [March 28, 2002]

Copyright (c) 2002 OCLC

Abstract: Met genoegen maakt OCLC PICA bekend dat per 16 april 2002 Dr R. van Charldorp MBA is benoemd tot Algemeen Directeur van OCLC PICA.


Met genoegen maakt OCLC PICA bekend dat per 16 april 2002 Dr R. van Charldorp MBA is benoemd tot Algemeen Directeur van OCLC PICA.

Rein van Charldorp (49) is geboren in IndonesiŽ en heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij heeft gestudeerd aan de Universiteit Leiden (scheikunde en doctor in de natuurwetenschappen) en aan de Universiteit Nijenrode/Wharton School of Business, University of Philadelphia, VS (MBA). Hij heeft in verschillende landen gewerkt voor Reed Elsevier waar hij zowel management als wetenschappelijke functies heeft bekleed.

"Rein van Charldorp is een hooggekwalificeerde manager met een brede achtergrond van verschillende rollen en functies en veel ervaring met fusies in verschillende landen," zegt Jay Jordan, President en Chief Executive Officer van OCLC Inc. "Ik heb het volste vertrouwen dat hij een goed bestuurder van OCLC PICA zal zijn en dat hij zijn visie en ervaring zal kunnen gebruiken om OCLC PICA in Europa te positioneren. Daarmee zal hij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan OCLC's doelstelling een wereldwijd samenwerkingsverband te worden."

Rein van Charldorp kijkt uit naar zijn nieuwe werk bij OCLC PICA. "Ik verheug me op een spannende tijd voor OCLC PICA en de Europese bibliotheken. Het zal een uitdaging zijn om de bestaande diensverlening van OCLC PICA in Europa uit te breiden en te verbeteren en tevens om samen te werken in OCLC Inc verband. Het is van levensbelang voor een organisatie met leden dat de kwaliteit van de dienstverlening goed is."

OCLC PICA bestaat sinds 1 januari 2002. Hierin zijn de activiteiten van de vroegere Pica B.V. in Leiden en van OCLC EMEA (Europe, Middle East & Afrika) in Birmingham (Engeland) opgenomen. OCLC PICA heeft drie regionale kantoren: Birmingham voor Noord Europa (Engeland en Ierland, ScandinaviŽ en Oost Europa), Leiden voor West Europa (Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en Parijs (wordt in juni 2002 geopend) voor Zuid Europa (Frankrijk, Spanje, ItaliŽ, Portugal, Griekenland, Cyprus, SloveniŽ, Turkije en Israel). Het hoofdkantoor van OCLC PICA is in Leiden. Daar bevinden zich ook het centrale secretariaat en de financiŽle afdeling alsmede het Information Technology centre (ITC) van OCLC PICA. ITC ontwikkelt en ondersteunt de OCLC PICA producten en is verantwoordelijk voor de verkoop, implementatie en ondersteuning van de centrale bibliotheeksystemen voor samenwerkingsverbanden of regios buiten Nederland.

OCLC PICA is het Europese Bibliotheeksamenwerkingsverband, dat de Europese bibliotheken optimaal kan ondersteunen bij hun dienstverlening aan het publiek door voordelig toegang te bieden tot informatie dankzij innovatie en samenwerking. De drie hoofdactiviteiten van OCLC Pica zijn: Het leveren van diensten aan bibliotheken en hun medewerkers om de bedrijfsvoering zo efficiŽnt mogelijk te laten verlopen met behulp van automatisering. Het leveren van internet-informatiediensten aan eindgebruikers, via bibliotheken. Het leveren van de geÔntegreerde Pica-infrastructuur voor bibliotheken in het buitenland.

Meer informatie over OCLC PICA is te verkrijgen op www.oclcpica.org

Contact Informatie:

Hoofdkantoor OCLC PICA, West Europa en ITC: Schipholweg 99, Leiden, Postbus 876, 2300 AW Leiden, tel. 071 524 6500, fax: 071 522 3119, secretariaat@oclcpica.nl

Noord en Zuid Europa: Tricorn House, 51-53 Hagley Road, Edgbaston, Birmingham B16 8TP, England, te. +44 121 456 4656, europe@oclc.org

Permalink:
View Citation
Publication Year:2002
Type of Material:Press Release
Language Dutch
Issue:March 28, 2002
Publisher:OCLC
Company: OCLC
Subject: Executive appointments
Record Number:18439
Last Update:2013-10-13 07:45:05
Date Created:2013-10-13 07:45:02