Library Technology Guides

Document Repository

Nieuw Wise-product: theaterWise

Press Release: Huijsmans en Kuijpers Automatisering [May 8, 2011]

Copyright (c) 2011 Huijsmans en Kuijpers Automatisering

Abstract: Steeds meer bibliotheken gaan een samenwerking aan met andere culturele instellingen. In Ede vormen bibliotheek, theater en andere culturele instellingen zelfs één organisatie: Cultura. Het nieuwe Wise-product theaterWise wordt deze week als eerste bij Cultura in gebruik genomen.


08 mei 2011. Steeds meer bibliotheken gaan een samenwerking aan met andere culturele instellingen. In Ede vormen bibliotheek, theater en andere culturele instellingen zelfs één organisatie: Cultura. Het nieuwe Wise-product theaterWise wordt deze week als eerste bij Cultura in gebruik genomen.

Pakket met drie onderdelen

TheaterWise is een pakket voor kaartverkoop met drie onderdelen:

  • Backoffice met database voor voorstellingen, zaalindelingen en prijzen voor verschillende doelgroepen
  • Kaartverkoop aan de balie, inclusief het printen van een kaartje
  • Kaartverkoop via internet, inclusief het zelf printen van een kaartje

TheaterWise kan worden geïntegreerd met de database van bicatWise, zodat klantgegevens uitwisselbaar zijn. Binnen theaterWise zorgde met name de prijzenmatrix met al zijn variabelen voor nogal wat complexiteit. Hetzelfde gold voor de zaalindeling. Deze indeling kan per voorstelling verschillen: bij een musical is een deel van de stoelen niet beschikbaar in verband met de orkestbak en bij een popconcert heb je staanplaatsen.

Verder is er hard gewerkt aan de mogelijkheid van aanwezigheidscontrole via het scannen van een barcode, en aan de afhandeling van weer geannuleerde kaartjes. Hoe zorg je ervoor dat die ongeldig worden? De ontwikkelaars van HKA konden volop een beroep doen op de kennis en ervaring van Cultura in Ede, waardoor dergelijke vraagstukken goed opgelost konden worden.

Permalink:
View Citation
Publication Year:2011
Type of Material:Press Release
Language English
Issue:May 8, 2011
Publisher:Huijsmans en Kuijpers Automatisering
Company: Huijsmans en Kuijpers Automatisering
Products: theaterWise
Subject: Product announcements
Record Number:18396
Last Update:2013-10-04 16:46:23
Date Created:2013-10-04 16:45:14