Library Technology Guides

Document Repository

Overgang naar MySQL succesvol ingezet

Press Release: Huijsmans en Kuijpers Automatisering [September 22, 2003]

Copyright (c) 2003 Huijsmans en Kuijpers Automatisering

Abstract: Voor het BICAT systeem is de onafhankelijkheid van onderliggende databases een stuk dichterbij gekomen nu de eerste fase van inzet van MySQL is afgerond.


22 september 2003. Voor het BICAT systeem is de onafhankelijkheid van onderliggende databases een stuk dichterbij gekomen nu de eerste fase van inzet van MySQL is afgerond.

Bibliotheekautomatiseringssysteem BICAT is in oorsprong gebaseerd op de traditionele Foxpro database. In rap tempo wordt de afhankelijkheid van de onderliggende techniek nu aangepakt. Deze loskoppeling gebeurt in een aantal fasen.

In de eerste fase werd alle vestigingsfunctionaliteit in een Java-client gegoten. Hiermee is BICAT voorzien van een fraaie Grafische User Interface (GUI) en is de onderliggende programmatuur geheel client-server gemaakt.

De tweede fase bestaat er uit de onderliggende database te vervangen door een relationele database. In eerste instantie wordt ingezet op de zeer snelle Open Source Database MySQL. De eerste stap daartoe is zojuist afgerond met de inzet van MySQL bij het "zoeken op losse woorden".

Het zoeken op woorden uit willekeurige delen van de titelbeschrijving kan, zeker nu links en rechts trunceren en wildcards toegestaan is en allerlei booleaanse combinaties mogen worden gebruikt, zwaar beslag leggen op de database-server. In de op MySQL gebaseerde oplossing kunnen response-tijd problemen in uitlening gemakkelijk voorkomen worden door de inzet van een aparte (Linux) server.

Permalink:
View Citation
Publication Year:2003
Type of Material:Press Release
Language Dutch
Issue:September 22, 2003
Publisher:Huijsmans en Kuijpers Automatisering
Company: OCLC
Huijsmans en Kuijpers Automatisering
Record Number:18384
Last Update:2013-10-04 14:04:59
Date Created:2013-10-04 14:04:57