Library Technology Guides

Document Repository

Herning Midtby: Verdens første nyhedsbibliotek åbnede i august

Press Release: Axiell [September 8, 2009]

Copyright (c) 2009 Axiell

Abstract: Mandag d. 17. august slog Herning Bibliotekerne dørene op for et nyt og meget anderledes lokalbibliotek – Biblioteket i Midtbyen. Biblioteket ligger i Hernings nye mediehus. Med NYHEDEN som fokus, formidler biblioteket næsten udelukkende via digitale medier.


Mandag d. 17. august slog Herning Bibliotekerne dørene op for et nyt og meget anderledes lokalbibliotek – Biblioteket i Midtbyen. Biblioteket ligger i Hernings nye mediehus. Med NYHEDEN som fokus, formidler biblioteket næsten udelukkende via digitale medier.

"Konceptet er helt nyt og ikke set andre steder i verden", fortæller Tomas Hemmer-Hansen, der er daglig leder. "Idéen er, at borgerne skal bruge biblioteket til at blive opdateret på dagens nyheder i hele verden – både lokalt, nationalt og globalt. Det kan være almindelige nyheder, men det kan også være nyheder inden for teknologi og litteratur".

"Bibliotekets hovedopgave er at stille spørgsmålstegn ved og perspektivere hverdagens nyheder, hvilket giver borgerne mulighed for at få andre vinkler på de nyheder, de ellers kun kan læse om i de almindelige medier", fortæller Tomas. Borgerne er også vigtige som bidragsydere i debatter om nyheder og demokrati, og inddragelsen af borgerne står højt på prioritetslisten i Biblioteket i Midtbyen.

Se mere om biblioteket her.

Axiell har leveret RFID udstyret til det nye bibliotek og ønsker hermed Herning Bibliotekerne et stort tillykke med det spændende projekt.

Permalink:
View Citation
Publication Year:2009
Type of Material:Press Release
Language English
Issue:September 8, 2009
Publisher:Axiell
Company: Axiell
Libraries: Herning Bibliotekerne
Record Number:15420
Last Update:2012-12-29 14:06:47
Date Created:2011-01-30 16:19:10