Library Technology Guides

Document Repository

Ny selskabskonstruktion øger Axiell’s vækstmuligheder

Press Release: Axiell [January 21, 2008]

Copyright (c) 2008 Axiell

Abstract: Axiell – verdens 6. største leverandør af IT-services og ydelser til biblioteker – opretter fra årsskiftet af et nyt selskab Axiell Library Group.


Axiell – verdens 6. største leverandør af IT-services og ydelser til biblioteker – opretter fra årsskiftet af et nyt selskab Axiell Library Group.

Det sker for at øge vækstmulighederne. Som markedsledende leverandør i Danmark, Sverige, og i Finland er tiden nu kommet til at afsøge nye markeder.

Mats Henzel, bestyrelsesformand for Axiell Library Group udtaler; " Vi foretager denne strukturændring, således at vi får muligheder for en kraftig ekspansion udenfor Norden. Vi har i dag den styrke, der skal til for at vinde nye markedsandele."

Axiell Bibliotek er vokset betydeligt de sidste par år og som konsekvens heraf er der oprettet datterselskaber i både Danmark, Sverige og Finland. For at forbedre organisationens virkemuligheder, har der været behov for tydeliggørelse af virksomhedens organisation, hvorfor den svenske virksomhed Axiell Bibliotek AB og koncernen med samme navn nu adskilles, hvorved Axiell Bibliotek AB bliver et rent svensk selskab.

Axiell Library Group bliver koncernselskab med tre datterselskaber Axiell Bibliotek AB (Sverige), Axiell Bibliotek A/S (Danmark) og Ab Axiell Kirjastot Oy (Finland) under sig.

Axiell Bibliotek er den førende leverandør af IT-systemer og –ydelser til de nordiske biblioteker, og er det sjette største selskab i verden inden for denne sektor. Firmaet er en leverandør, der retter sig udelukkende mod biblioteker som målgruppe, og som fokuserer på biblioteksudvikling. Axiell udvikler højteknologiske bibliotekssystemer i tæt samarbejde med kunderne. Udover biblioteksstyringssystemer sælger Axiell RFID og selvbetjeningsautomater til biblioteker i samarbejde med Bibliotheca A/S. Læs mere på www.axiell.dk

Axiell Library Group

Firmaet er et koncernselskab for tre datterselskaber Axiell Bibliotek AB i Sverige, Axiell Bibliotek A/S i Danmark og Ab Axiell Kirjastot Oy i Finland.

Firmaet blev dannet i midten af 1980'erne, hvor Axiell som den første leverandør i Norden udviklede et bibliotekssystem. I 1996 placerede Axiell sig blandt verdens førende bibliotekssystemleverandører ved at udvikle og lancere et grafisk bibliotekssystem, der byggede på kendte biblioteksstandarder. Udviklingen er fortsat, og i dag er Axiell Bibliotek den førende leverandør af IT systemer og services til nordiske biblioteker.

Flere end 900 biblioteker i Norden benytter Axiell's systemer.

120 personer er ansat i Axiell.

I 2006 udgjorde Axiell's omsætning 152,5 mill. svenske kroner (16.2 mill. Euros).

Permalink:
View Citation
Publication Year:2008
Type of Material:Press Release
Language English
Issue:January 21, 2008
Publisher:Axiell
Company: Axiell
Subject: Mergers and acquisitions
Record Number:15397
Last Update:2012-12-29 14:06:47
Date Created:2011-01-30 13:43:15