Library Technology Guides

Document Repository

Marinebibliotheek kiest voor Vubis 4 Windows

Press Release: Infor Library and Information Solutions [January 1, 2000]

Copyright (c) 2000 Infor Library and Information Solutions

Abstract: Voor de lokale catalogus van de Marinebibliotheek is jarenlang gebruik gemaakt van de Micro-OPC (een product van PICA). De tijdschriftenadministratie werd bijgehouden via het pakket ROTA. Een geautomatiseerde uitleen- en besteladministratie waren nog niet aanwezig. De wens van de Marinebibliotheek was om een totaal bibliotheekpakket te gebruiken. Hoofd Marinebibliotheek Marion Boelders en haar medewerkers zijn om die redenen op zoek gegaan naar een ge´ntegreerd systeem met als bijkomende eis dat het pakket een PICA-link moest bevatten, aangezien voor het catalogiseren gebruik gemaakt wordt van PICA.


's-Hertogenbosch, januari 2000 - In januari heeft de Marinebibliotheek Vubis 4 Windows in gebruik genomen in combinatie met VubisWeb.

Voor de lokale catalogus van de Marinebibliotheek is jarenlang gebruik gemaakt van de Micro-OPC (een product van PICA). De tijdschriftenadministratie werd bijgehouden via het pakket ROTA. Een geautomatiseerde uitleen- en besteladministratie waren nog niet aanwezig. De wens van de Marinebibliotheek was om een totaal bibliotheekpakket te gebruiken. Hoofd Marinebibliotheek Marion Boelders en haar medewerkers zijn om die redenen op zoek gegaan naar een ge´ntegreerd systeem met als bijkomende eis dat het pakket een PICA-link moest bevatten, aangezien voor het catalogiseren gebruik gemaakt wordt van PICA.

De Marinebibliotheek kwam om die reden bij Geac uit, een bijkomend voordeel is dat binnen Defensie diverse bibliotheken jarenlange ervaring hebben met Vubis.

De Marinebibliotheek voert Vubis 4 Windows stapsgewijs in in de organistatie. Zo is nu de catalogus gevuld en zijn er twee bestanden ontstaan; ÚÚn bestand met boeken en defensie-voorschriften en ÚÚn met tijdschriften inhoudsopgave. Tevens zijn alle 220 tijdschriftentitels ingevoerd ten behoeve van de tijdschriftenadministratie. De automatisering van de uitleen is net begonnen, de ingebruikname van de bestelmodule staat voor later dit jaar gepland.

De twee bestanden van de Marinebibliotheek worden beschikbaar gesteld via VubisWeb, dat toegangelijk is voor de duizenden mensen die toegang hebben tot het Intranet van de Koninklijke Marine.

Permalink:
View Citation
Publication Year:2000
Type of Material:Press Release
Language English
Issue:January 1, 2000
Publisher:Infor Library and Information Solutions
Company: Infor
Products: Vubis 4 Windows
Libraries: Marinebibliotheek
Record Number:13455
Last Update:2012-12-29 14:06:47
Date Created:2008-08-16 10:29:49