Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: KOMBIT [March 4, 2017]

Nyhedsbrev fra Fælles Bibliotekssystem

Velkommen til februar måneds nyhedsbrev fra FBS. Måneden har desværre budt på en del driftsproblemer, som KOMBIT og Systematic har arbejdet på højtryk for at fjerne både på kort og lang sigt.

Desuden har der være styregruppemøde i Fællesskabet FBS, hvor medlemmerne blandt andet diskutterede resultaterne af brugerundersøgelsen, og vi har budt velkommen til tre nye kommuner.

Nedenfor kan du desuden læse vores nye tiltag, hvor en ny kommune hver måned vil fortælle om deres oplevelser med FBS netop nu. Denne måned er Vejle Kommune i fokus.

Velkommen til nye kommuner

I februar har Gribskov, Herning og Fredensborg Kommuner taget FBS i brug. Velkommen til jer. Marts bliver en travl måned, hvor ni nye kommuner vil kaste sig over FBS.

De ni kommuner er Ikast-Brande, Ballerup, Billund, Hvidovre, Aalborg, Odder, Halsnæs, Hørsholm og Varde.

Vi ønsker jer en god proces.

Se udrulningsplanen her.

FBS årsmøde 20. april 2017

Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 20 april 2017, hvor FBS afholder årsmøde i Fredericia. Vi anbefaler, at det er biblioteks- og skolechefen, der kommer med til mødet.

Vær opmærksom på, at hver kommune af pladsmæssige og økonomiske årsager max. kan sende to deltagere.

Link til tilmelding følger senere.

Udfordringer med driften af FBS

Som de fleste nok er klar over, har vi i de seneste måneder i perioder oplevet meget lange svartider i FBS. Systematic og KOMBIT forstår de ulemper og frustrationer, det medfører for alle anvendere af systemet.

Oven i svartidsudfordringerne har vi desværre haft et par infrastrukturfejl, som har betydet yderligere forringelser af driften af FBS i januar.

Systematic har allerede udført flere forbedringer af FBS, der gerne skulle skinne igennem fra nu af og frem. Flere forbedringer er på tegnebordet til implementering inden for kort tid. KOMBIT arbejder sammen med Systematic på både at få stabiliseret leverancerne og få forbedret kommunikationen omkring systemet.

Samlet set betyder det, at vi gør alt for, at vi fra nu af kommer til at se væsentlige forbedringer i driften.

Månedens FBS-kommune: Vejle

I Vejle Kommune gik man over til FBS fra DDElibra i uge 3 efter ca et halvt års forberedelse. Det har været en udfordrende tid, men overordnet synes Afdelingsleder Lilli Mortensen, at det er gået godt.

Hvad har I travlt med på FBS lige nu?

Siden vi gik over har vi haft fokus på omlægning af arbejdsprocesser, fx i forbindelse med materialevalg og fremfinding af bestillinger. Desuden har vi jo som centralbibliotek mange tidsskrifter, og derfor har vi haft travlt med periodika og grundkort. Og så arbejder vores dygtige webudvikler med at sørge for en bedre integration mellem FBS og DDB-CMS, så lånerne får nogle mere præcise oplysninger om, hvor de kan finde materialerne.

Hvad er de største udfordringer for jer i FBS lige nu?

De lange svartider og de nedbrud vi har oplevet irriterer lånerne. Ikke mindst fordi det betyder at selvbetjeningsautomaterne er langsomme og nogle brugere har fået aktiveret alarmer når de har troet at lånet var gået igennem og forlader biblioteket. Men overordnet synes vi ellers at vi har haft en fin implementering og er kommet godt igennem overgangen til FBS.

Hvilke fordele har I oplevet i forbindelse med overgangen til FBS?

Vi synes, at masserrettelser foregår nemt og hurtigt, og det er en fordel, at man kan se de nye materialer i basen hurtigere end før.

Har I nogle råd eller tips til andre i forbindelse med overgangen til eller brugen af FBS?

Man skal få afsluttet så meget så muligt inden man går over. Fx fjernlån, modtagelse af nye materialer og regninger. Og så skal man sørge for at drage nytte af erfaringerne fra andre biblioteker. Både ved at besøge andre biblioteker og fx have indlæg på netværksmøder. Vi holdt lukket i to dage i forbindelse med overgangen og det gav den ro der var brug for. Og så synes jeg at man skal have fokus på masser af information både før, under og efter. Vi udsendte fx nyhedsbreve og havde en boks i toppen af vores intranet med nyt om overgangen til FBS.


Summary: Velkommen til februar måneds nyhedsbrev fra FBS. Måneden har desværre budt på en del driftsproblemer, som KOMBIT og Systematic har arbejdet på højtryk for at fjerne både på kort og lang sigt.
Publication Year:2017
Type of Material:Press Release
LanguageDanish
Date Issued:March 4, 2017
Publisher:KOMBIT
Company:
Company: KOMBIT
Products: Fælles Bibliotekssystem
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/22309/nyhedsbrev-fra-faelles-bibliotekssystem

LTG Bibliography Record number: 22309. Created: 2017-03-04 10:59:57; Last Modified: 2022-06-03 13:45:03.