Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: Elsevier [June 27, 2015]

Vijf Amsterdamse instellingen kiezen Pure als onderzoeksinformatiesysteem

De UvA, VU, VUmc, AMC en de HvA hebben gezamenlijk gekozen voor de aanschaf van het onderzoeksinformatiesysteen Pure van Elsevier B.V. Met deze voorlopige gunning gaat de aanbestedingsprocedure de volgende fase in.

In de afgelopen maanden is veel werk gestoken in de beoordeling van de systemen die in aanmerking kwamen. Daarbij is een grote groep gebruikers (onderzoekers, beleidsmedewerkers en de huidige beheerders) betrokken geweest. Uit twee goede kandidaten is het systeem Pure van Elsevier gekozen. Dat Pure is gekozen is vooral te danken aan de hoge mate van gebruikersvriendelijkheid van het systeem. Daarover waren alle ruim 30 testers van de vijf verschillende instellingen het eens.

Het systeem biedt voordelen voor onderzoekers, doordat het eenvoudiger wordt om overzichten van hun onderzoeksresultaten te maken. Voor elke onderzoeker zal in het systeem een eigen pagina worden gemaakt, waarin zijn of haar onderzoeksresultaten worden opgenomen. Beleidsmedewerkers worden ondersteund met uitgebreide mogelijkheden om rapportages te maken.

Zodra de voorlopige gunning van de opdracht na de wettelijk voorgeschreven afkoelingsperiode in augustus wordt omgezet in de definitieve gunning, zal in de vijf instellingen hard gewerkt gaan worden aan de invoering van het nieuwe systeem. De gegevens in de oude systemen moeten worden overgezet naar het nieuwe systeem, er moeten koppelingen gemaakt worden met andere IT-systemen in de instellingen en alle gebruikers zullen worden opgeleid. De inrichting van het nieuwe systeem zal worden aangepast op de eisen en wensen van de instellingen, in overleg met de gebruikers. Alles bij elkaar zal het nog zeker een jaar duren voordat het nieuwe systeem in alle vijf partijen in gebruik zal zijn genomen.

Tijdens het gebruiksklaar maken van het nieuwe systeem voor de vijf Amsterdamse instellingen worden alle betrokkenen regelmatig op de hoogte gehouden van de vorderingen via dit blog, nieuwsbrieven en intranet.


Summary: De UvA, VU, VUmc, AMC en de HvA hebben gezamenlijk gekozen voor de aanschaf van het onderzoeksinformatiesysteen Pure van Elsevier B.V. Met deze voorlopige gunning gaat de aanbestedingsprocedure de volgende fase in.
Publication Year:2015
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:June 27, 2015
Publisher:Elsevier
Company:
Company: Elsevier
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/20786/vijf-amsterdamse-instellingen-kiezen-pure-als-onderzoeksinformatiesysteem

DocumentID: 20786 views: 55 Created: 2015-06-27 08:34:18 Last Modified: 2023-01-13 14:23:02.