Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: EBSCO Information Services [November 12, 2014]

EBSCO verbetert vindbaarheid publicaties met Full-Text Finder

Rijsenhout, 12 november 2014 — EBSCO Information Services (EBSCO) richt zich op verbetering van vindbaarheid van publicaties met de introductie van Full-Text Finder (FTF). Full-Text Finder is beschikbaar voor alle EBSCO Discovery Service (EDS) klanten en is tevens verkrijgbaar als stand-alone applicatie. Het biedt gebruikers een intuïtieve zoekmethode voor tijdschriften, e-books en artikelen, terwijl het de bibliotheek van een effectieve manier van beheren van de holdings voorziet.

Full-Text Finder bevat een geïntegreerde oplossing bestaande uit een zoekservice voor publicaties en een leveranciersneutrale linkresolver, evenals een kennisbank en een tool genaamd Holdings and Link Management (HLM). HLM is onderdeel van EBSCOadmin en helpt tijd te besparen door middel van autopopulatie van holdings, een auto-complete functionaliteit waarmee bronnen gemakkelijk geïdentificeerd kunnen worden en verbeterde werkprocessen.

FTF is ontwikkeld aan de hand van uitgebreid onderzoek naar de wensen van bibliotheken en eindgebruikers. EBSCO heeft FTF als totaal nieuw product vanaf de grond opgebouwd, waarbij geprofiteerd werd van de ervaringen met producten EBSCO A-to-Z en LinkSource, tot op heden de publicatievinder en linkresolver van EBSCO. Door de exponentiële groei van het aanbod aan elektronische bronnen, nu meer dan een miljoen e-books en duizenden uitgeverspakketten en full-text databanken, ontstond vraag naar een nieuwe aanpak voor deze grote hoeveelheden content waarbij de wensen en verwachtingen van eindgebruikers niet uit het oog verloren werden.

Full-Text Finder kent onder meer de volgende functionaliteiten:

  • Naadloze integratie met de discovery tool – Gebruikers gaan niet langer naar de ene plek voor een a-tot-z-bronnenlijst en naar een andere voor discovery; alles is gecombineerd in één portal.
  • Auto-complete functionaliteit – FTF kent een zeer geavanceerde auto-complete functionaliteit. De functionaliteit anticipeert op wat een gebruiker zoekt en elimineert de noodzaak om door een volledige alfabetische lijst te gaan om een titel te vinden. Hierdoor is FTF vele malen sneller en efficiënter voor eindgebruikers.
  • Publicatiegericht full-text zoeken – De mogelijkheid voor gebruikers om snel en gemakkelijk hun zoekopdracht te beperken tot de full-text van een titel. Geen enkele andere a-tot-z-oplossing biedt deze functionaliteit.
  • Onderwerpspecifiek zoeken – Een versimpelde methode voor het zoeken naar titels binnen een bepaald onderwerpsgebied.
  • Uitgebreide linkmogelijkheden – Naadloze integratie van een openURL linkresolver en SmartLinks zorgen ervoor dat gebruikers direct bij de gezochte full-text komen zonder dat ze daarvoor via traditionele linkmenu's hoeven te gaan.
  • Facetten toepasbaar op zoekresultaten – De mogelijkheid voor gebruikers om zoekresultaten snel te beperken tot alleen degene die voor hen het meest relevant zijn.

Full-Text Finder wordt gefaseerd geïntroduceerd bij klanten die momenteel gebruik maken van EBSCO A-to-Z en LinkSource. Hierdoor kan constante ononderbroken toegang gedurende de migratieperiode gegarandeerd worden.

Kijk voor meer informatie over de voordelen van Full-Text Finder op http://www.ebscohost.com/discovery.

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 6.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service (EDS) is de zoekoplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 650.000 e-books.


Summary: EBSCO Information Services richt zich op verbetering van vindbaarheid van publicaties met de introductie van Full-Text Finder (FTF). Full-Text Finder is beschikbaar voor alle EBSCO Discovery Service klanten en is tevens verkrijgbaar als stand-alone applicatie. Het biedt gebruikers een intuïtieve zoekmethode voor tijdschriften, e-books en artikelen, terwijl het de bibliotheek van een effectieve manier van beheren van de holdings voorziet.
Publication Year:2014
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:November 12, 2014
Publisher:EBSCO Information Services
Company:
Company: EBSCO Information Services
Subject: Product announcements
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/20201

LTG Bibliography Record number: 20201. Created: 2015-01-06 08:45:05; Last Modified: 2015-01-06 08:46:38.