Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: EBSCO Information Services [November 24, 2014]

Meer inzicht in onderzoeksimpact met nieuwe functionaliteiten PlumX

Rijsenhout, 24 november 2014 ó Plum Analytics, dochteronderneming van EBSCO, introduceert een nieuwe functionaliteit die meer informatie verschaft over onderzoeksimpact aan de hand van datavisualisaties. PlumX is nu uitgebreid met een analysefunctie die nog beter inzicht geeft in onderzoeksdata. Deze nieuwe functionaliteit, PlumX Analytics, neemt alle data die verzameld zijn over onderzoek, bijvoorbeeld citaten, gebruik en social media, uit tientallen online bronnen en vat deze samen in visualisaties waarmee trends binnen en verhalen achter het onderzoekweergegeven worden.

PlumX is een impact dashboard waarbij informatie over het wereldwijde gebruik, interactie en communicatie van onderzoeksoutput getoond wordt, PlumX geeft een zeer compleet beeld van het wetenschappelijk onderzoek en beantwoordt vragen over de impact en de waarde van wetenschappelijke informatie aan de hand van zogenaamde Ďartifacts', bijvoorbeeld artikelen, blogposts, boeken, scripties, webpagina's en meer. De altmetrics worden onderverdeeld in vijf categorieŽn; naast gebruik zijn dat mentions, captures, social media en citaten.

De nieuwe Analytics tool is gebaseerd op de bestaande functionaliteiten waarmee gebruikers trends kunnen zien en vergelijkingen kunnen maken tussen groepen, artifacttypes, categorieŽn metrics en meer. De interactieve grafieken zijn nuttig voor iedereen die zich bezighoudt met het financieren, uitvoeren, ondersteunen en uitgeven van onderzoek en die meer wil weten over de interactie met dat onderzoek. Het geeft inzicht in mogelijke samenwerkingen, promoties, werk van nieuwe onderzoekers en meer.

Organisaties die gebruik maken van PlumX ervaren de voordelen van de tool. "PlumX helpt Georgia Southern University bij het volgen van onderzoeken via meerdere platformen, van wetenschappelijke werken tot social media,", aldus Dr. Charles Patton, Vice President of Research and Economic Development. "PumX biedt universiteiten een compleet beeld van waar de organisatie invloed heeft op wetenschappelijke werken en hoe zij mensen binnen veel verschillende disciplines bereikt."

"Deze nieuwe functionaliteit, PlumX Analytics, is het resultaat van onze visie om gebruikers te voorzien van een simpele manier om de verhalen achter, en interacties rondom, hun onderzoeksoutput te begrijpen,", aldus Andrea Michalek, President en Co-Founder van Plum Analytics. "We zijn van plan deze functionaliteit verder uit te breiden om nog verder inzicht te kunnen bieden over wat er in de huidige tijd gedaan wordt met onderzoeksoutput."

Voor meer informatie kunt u kijken op www.plumanalytics.com.

Over Plum Analytics

Plum Analytics, opgericht in 2012, richt zich op moderne methodes voor het analyseren van de impact van wetenschappelijk onderzoek. Door de manier waarop Plum Analytics de "big data" die onstaan door de interactiviteit tussen mensen en wetenschappelijk onderzoek verzamelt en evalueert, biedt de organisatie oplossingen die complete en eigentijdse informatie geven over de invloed van wetenschappelijk onderzoek. Plum Analytics verzamelt informatie over onderzoek (altmetrics) uit meer dan 30 bronnen waaronder PLOS, PubMed en YouTube, en verdeelt deze informatie onder in vijf categorieŽn: gebruik, mentions, captures, social media en citaten. Het product PlumX is een dashboard waarop informatie over het wereldwijde gebruik van onderzoeksoutput weergegeven wordt, evenals de interactie met deze output en de communicatie erover. Voor meer informatie kunt u kijken op www.plumanalytics.com.

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 6.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service (EDS) is de zoekoplossing waarin via ťťn zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeŽvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en Ėtoegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 600.000 e-books.


Summary: Plum Analytics, dochteronderneming van EBSCO, introduceert een nieuwe functionaliteit die meer informatie verschaft over onderzoeksimpact aan de hand van datavisualisaties. PlumX is nu uitgebreid met een analysefunctie die nog beter inzicht geeft in onderzoeksdata. Deze nieuwe functionaliteit, PlumX Analytics, neemt alle data die verzameld zijn over onderzoek, bijvoorbeeld citaten, gebruik en social media, uit tientallen online bronnen en vat deze samen in visualisaties waarmee trends binnen en verhalen achter het onderzoekweergegeven worden.
Publication Year:2014
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:November 24, 2014
Publisher:EBSCO Information Services
Company:
Company: EBSCO Information Services
Products: PlumX
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/20200

LTG Bibliography Record number: 20200. Created: 2015-01-06 08:42:38; Last Modified: 2015-01-06 08:43:25.