Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: EBSCO Information Services [December 19, 2014]

EBSCO Information Services benoemt Tony Zanders tot Vice President of Global Customer Development

Rijsenhout, 19 december 2014 — Een productontwikkelingsbeleid waarin klanten en eindgebruikers centraal staan en de focus ligt op het creëren van interoperabiliteit, maatwerkoplossingen en optimale gebruiksvriendelijkheid is een constant streven van EBSCO Information Services (EBSCO). Om verdere stappen te kunnen nemen op het gebied van discovery, analyse, bibliotheekbeheer, holdings management en andere belangrijke applicaties voor werkprocessen en eindgebruikers, heeft EBSCO Tony Zanders aangesteld als Vice President of Global Customer Development. In deze rol gaat Zanders zich verder verdiepen in de wensen en doelstellingen van verschillende soorten bibliotheken, waarbij zowel front- als back-end oplossingen aan bod komen.

Zanders is zeer ervaren op het gebied van onderwijstechnologie en was eerder Director bij Ex Libris. "Een belangrijke missie van bibliotheken is hun eindgebruikers te voorzien van een optimale gebruikerservaring. EBSCO's structurele investeringen in talent, technologie en samenwerking zijn ongekend en maken het mogelijk steeds in te spelen op de constant evoluerende wensen van de gebruiker in de 21ste eeuw. Ik kijk er erg naar uit om persoonlijk met bibliotheekleiders samen te werken en zo de wensen van beheerders en gebruikers nog beter te leren kennen. Deze kennis kan vervolgens worden gebruikt om EBSCO's uitgebreide aanbod aan Software-as-a-Service (SaaS) oplossingen verder te ontwikkelen", aldus Zanders.

Sam Brooks, Executive Vice President bij EBSCO, geeft aan dat Zanders waardevolle ervaring en kennis van wat informatiespecialisten verwachten van hun systemen met zich meebrengt: "We geloven dat er bijvoorbeeld op gebieden gerelateerd aan discovery nog veel ontwikkelingen mogelijk zijn en Tony gaat ons helpen door constant contact te houden met klanten wereldwijd. We hebben zijn carrière en prestaties altijd met interesse gevolgd en zijn erg enthousiast dat hij toetreedt tot ons team."

Zanders heeft een achtergrond in de technologie en heeft zijn kennis jarenlang toegepast in de academische wereld. Naast zijn ervaring bij Ex Libris, heeft Zanders Applyful.com opgericht, een academisch platform voor discovery en onderzoek dat in 2013 een beurs van de Bill & Melinda Gates Foundation ontving. Recentelijk was hij Head of Communications and Outreach bij 4.0 Schools, een innovatielab op het gebied van onderwijs dat zich richt op het verbeteren van de toekomst van scholen.

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 6.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service (EDS) is de zoekoplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 650.000 e-books.

EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.


Summary: Een productontwikkelingsbeleid waarin klanten en eindgebruikers centraal staan en de focus ligt op het creëren van interoperabiliteit, maatwerkoplossingen en optimale gebruiksvriendelijkheid is een constant streven van EBSCO Information Services (EBSCO). Om verdere stappen te kunnen nemen op het gebied van discovery, analyse, bibliotheekbeheer, holdings management en andere belangrijke applicaties voor werkprocessen en eindgebruikers, heeft EBSCO Tony Zanders aangesteld als Vice President of Global Customer Development. In deze rol gaat Zanders zich verder verdiepen in de wensen en doelstellingen van verschillende soorten bibliotheken, waarbij zowel front- als back-end oplossingen aan bod komen.
Publication Year:2014
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:December 19, 2014
Publisher:EBSCO Information Services
Company:
Company: EBSCO Information Services
Subject: Executive appointments
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/20199

LTG Bibliography Record number: 20199. Created: 2015-01-06 08:40:29; Last Modified: 2015-01-06 08:40:56.