Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: EBSCO Information Services [January 6, 2015]

Idaho State University stapt over naar EBSCO Discovery Service

Rijsenhout, 6 januari 2015 — Idaho State University Library, een Carnegie-geclassificeerde organisatie voor doctoraal onderzoek, heeft ervoor gekozen hun huidige discovery-oplossing te vervangen door EBSCO Discovery Service (EDS) van EBSCO Information Services (EBSCO). Vergelijkingen van verschillende discovery tools, waaronder hun huidige oplossing Primo Central Total Care, hebben ertoe geleid dat de keuze is gevallen op EDS.

Tijdens het vergelijken van de verschillende tools ervaarden de bibliotheekmedewerkers bij het uitvoeren van zoekopdrachten significante voordelen van EDS. Chris Kowalczyk, Electronic Resource Librarian bij Idaho State University, geeft aan: "Voor ons is relevantiebepaling belangrijk, en wat daarbij voor ons van belang is, is de opname van metadata van veel andere leveranciers. EDS biedt ons de mogelijkheid relevante content te vinden, ongeacht het platform waarop die content zich bevindt." De geavanceerde relevantiebepalingstechnologie van EDS wordt onder meer door de uitgebreide metadata van externe partijen mogelijk gemaakt, waardoor de beste zoekresultaten geboden worden.

Volgens Kowalczyk sluit EDS aan op de doelstelling van de bibliotheek om de onderzoekservaring van gebruikers te optimaliseren en de best beschikbare technologie te bieden. "Onze bibliotheek streeft naar innovatieve en vernieuwende onderzoeksoplossingen voor gebruikers en we geloven dat EDS zal helpen het onderzoek van onze studenten en medewerkers naar een hoger niveau te brengen. Het is een zeer flexibele tool waarmee we in kunnen spelen op de zeer specifieke wensen van onze gebruikers. We waren onder de indruk van de vele mogelijkheden die ons helpen gebruikers een maatwerkoplossing te bieden, onder meer de aanpassingsopties voor de interface, de widgets en de integratie met onze andere databanken en zoektools."

EBSCO Discovery Service is een gebundelde maatwerkindex van alle informatiebronnen van een organisatie, inclusief de eigen content. Het biedt een eenvoudige maar krachtige manier om toegang tot al deze informatie te krijgen vanuit één simpel zoekvenster; een zoekervaring die nog krachtiger gemaakt wordt door de kwaliteit van de gebruikte metadata en de ongekende omvang en reikwijdte van de opgenomen informatie.

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 6.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service (EDS) is de zoekoplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 650.000 e-books.


Summary: Idaho State University Library, een Carnegie-geclassificeerde organisatie voor doctoraal onderzoek, heeft ervoor gekozen hun huidige discovery-oplossing te vervangen door EBSCO Discovery Service van EBSCO Information Services. Vergelijkingen van verschillende discovery tools, waaronder hun huidige oplossing Primo Central Total Care, hebben ertoe geleid dat de keuze is gevallen op EDS.
Publication Year:2015
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:January 6, 2015
Publisher:EBSCO Information Services
Company:
Company: EBSCO Information Services
Products: EBSCO Discovery Service
Libraries: Idaho State University Library
Subject: System announcements -- selection
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/20198/idaho-state-university-stapt-over-naar-ebsco-discovery-service

DocumentID: 20198 views: 29 Created: 2015-01-06 08:38:54 Last Modified: 2022-09-15 22:49:38.