Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: OCLC [January 29, 2014]

Eerste wetenschappelijke consortia kiezen voor WorldShare Management Services

Dublin, Ohio, 30 januari 2014 Vandaag maakt OCLC bekend dat het Private Academic Library Network of Indiana (PALNI) en LIBROS in New Mexico in de maand januari als eerste wetenschappelijke consortia zijn aangesloten op OCLC WorldShare Management Services (WMS) voor hun bibliotheekbeheer in de cloud.

WorldShare Management Services bestaat uit een aantal naadloos op elkaar aangesloten applicaties voor bibliotheekbeheer (van acquisitie en circulatie, tot metadata en licentiebeheer, interbibliothecair leenverkeer en analyse) die er speciaal zijn ontworpen om werkprocessen te vereenvoudigen en te stroomlijnen, kosten te reduceren en meerwaarde te creren voor zowel de bibliotheken als hun gebruikers.

Met de overstap van deze twee consortia, zijn er nu in totaal 39 Amerikaanse wetenschappelijke bibliotheken bijgekomen die van WMS gebruik gaan maken. PALNI was al twee jaar op zoek naar een nieuw bibliotheekbeheersysteem en had verschillende taakgroepen aan het werk gezet om de beste koers te bepalen. Bij LIBROS is de keuze op WMS gevallen omdat zij zich meer willen richten op het verbeteren van hun dienstverlening dan van hun systemen.

"WorldShare Management Services past bij de strategische koers van onze organisatie," aldus Kirsten Leonard, PALNI Executive Director. "We wilden de kosten reduceren voor het beheer van onze systemen en collecties, zodat we ons kunnen concentreren op directe dienstverlening voor onze studenten en ons faculteitspersoneel. Dankzij deze overstap kunnen we nu onze droomprojecten beginnen waar te maken."

"Aangezien WorldShare Management Services in de cloud opereert, kan OCLC de applicaties doorlopend verbeteren, zonder dat wij het systeem hoeven te upgraden naarmate we verder groeien," aldus Rebecca Lubas, Director of Discovery, Acquisitions and Consortial Services aan de University of New Mexico. "Dankzij de enorme flexibiliteit die dit biedt, hopen we dat we nu nooit meer van bibliotheekbeheersysteem hoeven te veranderen."

PALNI koos in september 2013 voor WorldShare Management Services. Momenteel bevinden zij zich nog in de migratiefase, hetgeen betekent dat alle data wordt gemigreerd, het personeel wordt opgeleid en het systeem wordt geconfigureerd. PALNI verwacht in de zomer van 2014 volledig live te zijn met WMS.

"Voor zover wij nu hebben gezien, zijn deze diensten veel makkelijker in gebruik dan onze huidige diensten," aldus mevrouw Leonard. "Ons personeel is aangenaam verrast door het gebruiksgemak."

Op dit moment maken er ruim 180 bibliotheken gebruik van OCLC WorldShare Management Services, terwijl het systeem pas sinds juli 2011 beschikbaar is. En ruim 100 bibliotheken hebben toegezegd de nieuwe diensten te zullen gaan gebruiken.

Over OCLC

Als organisatie zonder winstoogmerk levert OCLC diensten en voert onderzoek uit ten behoeve van bibliotheken, documentatiecentra van overheid en zorgsector, musea, archieven en andere culturele instellingen: geautomatiseerd catalogiseren, interbibliothecair lenen, elektronische content, conserveren, bibliotheekbeheer (lokaal, gehost of in de cloud) en online activiteiten. WorldCat, de rijkste bibliografische catalogus, het WorldShare Platform en de Nederlandse gemeenschappelijke informatie-infrastructuur vormen de kern daarvan. OCLC is een samenwerkingsverband van lidbibliotheken, sinds 1967 bestuurd door en actief dankzij deze bibliotheken. Het publieke doel is de toegang te verbeteren tot de informatie die zij bieden en manieren te vinden om door samenwerking kosten te beperken.


Summary: Vandaag maakt OCLC bekend dat het Private Academic Library Network of Indiana (PALNI) en LIBROS in New Mexico in de maand januari als eerste wetenschappelijke consortia zijn aangesloten op OCLC WorldShare Management Services (WMS) voor hun bibliotheekbeheer in de cloud.
Publication Year:2014
Type of Material:Press Release
LanguageEnglish
Date Issued:January 29, 2014
Publisher:OCLC
Company:
Company: OCLC
Products: WorldShare Management Services
Libraries: Private Academic Library Network of Indiana
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/20121

LTG Bibliography Record number: 20121. Created: 2014-12-16 07:51:08; Last Modified: 2014-12-16 07:51:25.