Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: OCLC [June 12, 2014]

University of Delaware als 200e bibliotheek live met OCLC WorldShare Management Services

Dublin, Ohio, 12 juni 2014 Ė De University of Delaware is de 200e bibliotheek die live gaat met OCLC WorldShare Management Services als bibliotheekbeheersysteem.

WorldShare Management Services biedt een geÔntegreerd pakket applicaties voor bibliotheekbeheer in de cloud en discovery. Daarmee is het voor bibliotheekmedewerkers een uitgebreide en kostenefficiŽnte manier om bibliotheekprocessen effectief te beheren en toegang tot bibliotheekcollecties en -diensten te verbeteren.

"De bibliotheek van de University of Delaware implementeert al jaren innovatieve nieuwe diensten van OCLC," aldus Susan Brynteson, Vice Provost en May Morris, University Librarian. "Onze bibliotheek is er trots op als een van de eerste ARL-bibliotheken over te stappen op bibliotheekbeheer in de cloud. We kijken ernaar uit met OCLC te werken om hun doorlopende verbeteringen in goede banen te helpen leiden."

"Het is een buitenkans voor OCLC om samen te werken met fantastische lidinstellingen zoals de bibliotheek van de University of Delaware aan de ontwikkeling van nieuwe diensten en sturing te geven aan innovaties binnen de bibliotheekwereld," aldus Skip Prichard, President en CEO van OCLC. "Hun bibliotheek heeft op grote schaal met OCLC gewerkt, waardoor er nu vrij baan is voor andere ARL-bibliotheken om over te gaan naar dit nieuwe model voor coŲperatief bibliotheekbeheer."

Gregg A. Silvis, Associate University Librarian op het gebied van informatietechnologie en digitale initiatieven in de bibliotheek van de University of Delaware, pleit al jaren voor een verandering in systemen voor bibliotheekbeheer.

"WorldShare Management Services gaat in vele opzichten nog verder dan de visie die ik jaren geleden al voor ogen had," aldus de heer Silvis. "Ik dacht met name aan het beheer van papieren items. WorldShare overtreft dus mijn verwachtingen, vooral voor wat betreft het beheer van elektronisch bronmateriaal. In mijn ogen is WorldShare Management Services zijn tijd ver vooruit en is hiermee de basis gelegd voor de ontwikkelingen in de komende vijf tot tien jaar."

Omdat de University of Delaware de eerste ARL-bibliotheek is die live gaat met WorldShare Management Services, heeft het bibliotheekpersoneel uitgebreid met OCLC samengewerkt om te zorgen dat de nieuwe diensten beschikken over functionaliteiten die aansluiten bij de wensen en behoeften van studenten, faculteitsstaf en ander personeel bij een grotere onderzoeksinstelling.

Vanwege de veranderlijke aard van bibliotheekbeheersystemen en de nieuwe mogelijkheden die WorldShare Management Services biedt, is de online catalogus van de bibliotheek van de University of Delaware (sinds 1986 DELCAT geheten) hernoemd naar DELCAT Discovery.

Tientallen bibliotheken hebben reeds geprofiteerd van de effectievere technische dienstverlening die WorldShare mogelijk maakt. De bibliotheek van de University of Delaware heeft niet alleen bijgedragen aan de verbeterde technische dienstverlening, maar ook aan de gebruiksvriendelijkheid van de toegang tot bibliotheekdiensten en discovery voor eindgebruikers.

Op dit moment maken er bibliotheken uit 3 werelddelen (AustraliŽ, Europa en Noord-Amerika) gebruik van WorldShare Management Services, dat in juli 2011 werd gelanceerd voor algemeen gebruik. Meer informatie over WorldShare Management Services vindt u op onze website.

Over de University of Delaware

De University of Delaware is een instelling die met steun van de overheid privaat bestuurd wordt. Het is een Carnegie Research University waar veel wetenschappelijk onderzoeksactiviteiten worden gedaan op het gebied van landbouw, techniek, mariene milieus en ruimtevaart. De universiteit werd in 1833 beŽdigd door de Staat Delaware. Tegenwoordig worden er 3 Associate Degrees geboden, 147 Bachelorstudies, 119 Masterstudies, 54 Doctorale studies en 15 studies met een dubbele academische graad. Onder de studenten bevinden zich 17.000 Bachelorstudenten, ruim 3600 Masterstudenten en bijna 800 studenten in toegepaste vakken en volwassenenonderwijs uit het hele land en de hele wereld. De bibliotheek van de University of Delaware bevindt zich op de campus. De collectie omvat ruim 2,8 miljoen papieren volumes, ruim 37.000 elektronische tijdschriften en meer dan 370 databanken.

Over OCLC

Als organisatie zonder winstoogmerk levert OCLC diensten en voert onderzoek uit ten behoeve van bibliotheken, documentatiecentra van overheid en zorgsector, musea, archieven en andere culturele instellingen: geautomatiseerd catalogiseren, interbibliothecair lenen, elektronische content, conserveren, bibliotheekbeheer (lokaal, gehost of in de cloud) en online activiteiten. WorldCat, de rijkste bibliografische catalogus, het WorldShare-pakket en de Nederlandse gemeenschappelijke informatie-infrastructuur vormen de kern daarvan. OCLC is een samenwerkingsverband van lidbibliotheken, sinds 1967 bestuurd door en actief dankzij deze bibliotheken. Het publieke doel is de toegang te verbeteren tot de informatie die zij bieden en manieren te vinden om door samenwerking kosten te beperken.


Summary: De University of Delaware is de 200e bibliotheek die live gaat met OCLC WorldShare Management Services als bibliotheekbeheersysteem.
Publication Year:2014
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:June 12, 2014
Publisher:OCLC
Company:
Company: OCLC
Products: WorldShare Management Services
Libraries: University of Delaware
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/20119/university-of-delaware-als-200e-bibliotheek-live-met-oclc-worldshare-management-services

DocumentID: 20119 views: 33 Created: 2014-12-16 08:38:06 Last Modified: 2023-01-27 18:07:04.