Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: OCLC [June 29, 2014]

OCLC en Elsevier bieden abonnees naadloos toegang tot eContent

Leiden, 30 juni 2014 Ė OCLC heeft samengewerkt met Elsevier, een van de belangrijkste leveranciers van natuurwetenschappelijke, technische en medische informatieproducten en diensten, aan de automatisering van updates in WorldCat en bibliotheekcatalogi van de eBook- en eJournal-holdings van ScienceDirect, Elseviers platform voor wetenschappelijke publicaties. Door dit proces te automatiseren, zijn gebruikers verzekerd van naadloze toegang tot de content waarop zij zijn geabonneerd, zonder dat het bibliotheekmedewerkers extra werk oplevert.

De holdinggegevens van ScienceDirect worden geladen in de WorldCat knowledge base. Daar wordt de informatie van de elektronische bronnen van een bibliotheek gecombineerd met linkfunctionaliteit, waardoor toegang tot die content mogelijk wordt gemaakt. Bibliotheken die met OCLC catalogiseren krijgen automatisch toegang tot bijgewerkte holdinggegevens, zonder dat bibliotheekmedewerkers dit handmatig hoeven te doen.

"Deze samenwerking tussen OCLC en Elsevier helpt bibliotheekmedewerkers bij het geautomatiseerd up-to-date brengen van de bibliografische en holdinggegevens van eBooks en eJournals," aldus Chip Nilges, Vice President Business Development bij OCLC. "Hierdoor kunnen bibliotheken tijd besparen en hebben hun gebruikers snel en makkelijk toegang via een betrouwbare verbinding tot deze voor hen essentiŽle eCollecties."

"Wij zijn blij dat we de samenwerking met OCLC kunnen uitbreiden," aldus Alexandra de Lange, Head of Third-Party Platform Relations bij Elsevier. "Dankzij deze werkwijze kunnen wij naadloze toegang tot onze content garanderen, zonder tussenkomst van bibliotheekmedewerkers. Dit is een belangrijke stap vooruit in ons streven naar de verbeterde beschikbaarheid en bruikbaarheid van onze content. Wij zijn ervan overtuigd dat onze klanten graag gebruik zullen maken van deze dienstverlening en de voordelen ervan zullen zien, bijvoorbeeld meer efficiŽntie bij de administratieve verwerking."

Bibliotheken die hun holdings van Elsevier up-to-date willen houden in de WorldCat knowledge base kunnen op http://oc.lc/Elsevier vinden hoe ze dit moeten aanpakken. Vragen over dit programma kunnen worden gericht aan OCLC Publisher Relations via publishing@oclc.org.

Over Elsevier

Elsevier is wereldleider op het gebied van informatieoplossingen ten behoeve van professionals in de natuurwetenschappen, gezondheid en technologie, waarmee deze hun werkwijze kunnen verbeteren, betere beslissingen kunnen nemen, betere zorg kunnen verlenen en soms zelfs baanbrekende ontdekkingen kunnen doen. Elsevier levert digitale internetoplossingen (inclusief ScienceDirect, Scopus, Elsevier Research Intelligence en ClinicalKey) en publiceert bijna 2.200 tijdschriften, waaronder The Lancet en Cell, evenals meer dan 25.000 boektitels, waaronder een aantal vooraanstaande naslagwerken.

Het bedrijf maakt deel uit van de Reed Elsevier Group PLC, een van 's werelds meest toonaangevende leveranciers van professionele informatie op natuurwetenschappelijk, medisch, juridisch, zakelijk gebied en risk management, die gezamenlijk eigendom is van Reed Elsevier PLC en Reed Elsevier NV. De tickersymbolen zijn REN (Euronext Amsterdam), REL (London Stock Exchange), RUK en ENL (New York Stock Exchange).

Over OCLC

Als organisatie zonder winstoogmerk levert OCLC diensten en voert onderzoek uit ten behoeve van bibliotheken, documentatiecentra van overheid en zorgsector, musea, archieven en andere culturele instellingen: geautomatiseerd catalogiseren, interbibliothecair lenen, elektronische content, conserveren, bibliotheekbeheer (lokaal, gehost of in de cloud) en online activiteiten. WorldCat, de rijkste bibliografische catalogus, het WorldShare-pakket en de Nederlandse gemeenschappelijke informatie-infrastructuur vormen de kern daarvan. OCLC is een samenwerkingsverband van lidbibliotheken, sinds 1967 bestuurd door en actief dankzij deze bibliotheken. Het publieke doel is de toegang te verbeteren tot de informatie die zij bieden en manieren te vinden om door samenwerking kosten te beperken.


Summary: OCLC heeft samengewerkt met Elsevier, een van de belangrijkste leveranciers van natuurwetenschappelijke, technische en medische informatieproducten en diensten, aan de automatisering van updates in WorldCat en bibliotheekcatalogi van de eBook- en eJournal-holdings van ScienceDirect, Elseviers platform voor wetenschappelijke publicaties. Door dit proces te automatiseren, zijn gebruikers verzekerd van naadloze toegang tot de content waarop zij zijn geabonneerd, zonder dat het bibliotheekmedewerkers extra werk oplevert.
Publication Year:2014
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:June 29, 2014
Publisher:OCLC
Company:
Company: OCLC
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/20117/oclc-en-elsevier-bieden-abonnees-naadloos-toegang-tot-econtent

DocumentID: 20117 views: 21 Created: 2014-12-16 08:22:52 Last Modified: 2022-12-02 01:48:42.