Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: OCLC [December 16, 2014]

Universiteit Maastricht kiest voor OCLC WorldShare Management Services

Leiden, 16 december 2014 Ė Universiteit Maastricht (UM), een van de beste universiteiten van Nederland, heeft OCLC WorldShare Management Services gekozen als bibliotheekbeheersysteem.

WorldShare Management Services (WMS) zorgt voor bibliotheekbeheer in de cloud samen met discovery applicaties in een geÔntegreerde suite. Hiermee wordt bibliotheken een compleet systeem geleverd waarmee zij hun dagelijkse werkzaamheden efficiŽnt kunnen uitvoeren en ook de toegankelijkheid van hun collecties en dienstverlening kunnen verbeteren.

"Implementatie van WorldShare Management Services betekent voor ons een kostenefficiŽnte manier om onze bibliotheekprocessen te stroomlijnen," aldus Ingrid Wijk, directeur van de universiteitsbibliotheek en het talencentrum in Maastricht. "WMS doet alles wat we nodig hebben en is flexibel genoeg om te integreren met andere systemen in onze bibliotheek en instituten. Dat levert extra besparingen op. En omdat WMS in de cloud werkt, groeit het systeem met ons mee zonder dat wij upgrades moeten installeren of speciale hardware moeten onderhouden."

In februari 2014 heeft het Samenwerkingsverband van Nederlandse universiteitsbibliotheken en de Koninklijke UKB, waartoe de UM behoort, een nieuwe overeenkomst getekend om hun bibliotheekservices naar het OCLC WorldShare Platform te verplaatsen. Dit platform is een open infrastructuur in de cloud die ervoor zorgt dat de bibliotheekdata en applicaties van OCLC, andere informatieleveranciers en partners geÔntegreerd worden.

"Net zoals het UKB heeft de bibliotheek van de Universiteit Maastricht ervoor gekozen om te investeren in een wereldwijde infrastructuur voor hun bibliotheekservices op instellingsniveau," aldus Eric van Lubeek, VP en Managing Director van OCLC EMEA & APAC. "Daarom kunnen ze in de toekomst profiteren van een enorme verzameling gezamenlijke data en resources dankzij het WorldShare Platform."

WorldShare Management Services (WMS) biedt een complete set applicaties en services voor bibliotheekbeheer op een open platform in de cloud. WMS is ontwikkeld om samenwerking tussen bibliotheken te vergemakkelijken en nieuwe efficiŽntie te realiseren. Bibliotheken die WMS gebruiken ervaren de tijdsbesparing bij het uitvoeren van routinetaken en krijgen zo de gelegenheid tijd te besteden aan nieuwe initiatieven zoals het catalogiseren van speciale collecties of andere projecten waarvoor aandacht wordt gevraagd. U kunt meer over WorldShare vinden op onze website.

Over de Universiteit Maastricht

Aan de Universiteit Maastricht studeren ongeveer 16.000 studenten en werken ongeveer 4.000 stafleden. Maastricht is een international georiŽnteerde universiteit en stelt zichzelf als volgt voor: gebaseerd in Europa, gericht op de wereld. De Universiteit Maastricht biedt een stimulerende omgeving waar onderzoek en onderwijs elkaar aanvullen. Waar we ons richten op innovatie. Waar talent zich kan ontplooien. Een met recht student georiŽnteerde wetenschappelijke instelling. U kunt meer vinden over de Universiteit Maastricht op www.maastrichtuniversity.nl/.

Over OCLC

Als organisatie zonder winstoogmerk levert OCLC diensten en voert onderzoek uit ten behoeve van bibliotheken, documentatiecentra van overheid en zorgsector, musea, archieven en andere culturele instellingen: geautomatiseerd catalogiseren, interbibliothecair lenen, elektronische content, conserveren, bibliotheekbeheer (lokaal, gehost of in de cloud) en online activiteiten. WorldCat, de rijkste bibliografische catalogus, het WorldShare-pakket en de Nederlandse gemeenschappelijke informatie-infrastructuur vormen de kern daarvan. OCLC is een samenwerkingsverband van lidbibliotheken, sinds 1967 bestuurd door en actief dankzij deze bibliotheken. Het publieke doel is de toegang te verbeteren tot de informatie die zij bieden en manieren te vinden om door samenwerking kosten te beperken.


Summary: Universiteit Maastricht (UM), een van de beste universiteiten van Nederland, heeft OCLC WorldShare Management Services gekozen als bibliotheekbeheersysteem.
Publication Year:2014
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:December 16, 2014
Publisher:OCLC
Company:
Company: OCLC
Products: WorldShare Management Services
Libraries: Universiteit Maastricht
Subject: System announcements -- selection
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/20112

LTG Bibliography Record number: 20112. Created: 2014-12-16 07:08:59; Last Modified: 2014-12-16 07:09:20.