Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: EBSCO Information Services [June 10, 2014]

EBSCO Information Services en Infotrieve werken samen en introduceren EBSCO Discovery Service op het Mobile Library platform

Rijsenhout, 10 juni 2014 — EBSCO Information Services (EBSCO) en Infotrieve, Inc. hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten waardoor zij wederzijdse klanten nu de mogelijkheid bieden om in één platform informatie te kunnen zoeken, toegangsrechten te controleren, de informatie te kunnen bekijken en artikelen aan te schaffen. Klanten maken gebruik van Mobile Library van Infotrieve als hun platform voor toegang tot en beheer van online content, terwijl zij profiteren van de krachtige zoekmethode en uitgebreide metadata van EBSCO Discovery Service (EDS). Dankzij de samenwerking hebben klanten één portal voor informatieonderzoek en - toegang, controle en beheer van toegangsrechten en document delivery.

Gebruikers van Mobile Library kunnen de uitgebreide metadata beschikbaar in EDS doorzoeken naast Infotrieve's eigen catalogus bestaande uit meer dan 60 miljoen citaten. Content waar de gebruiker middels een tijdschrift- of databankabonnement of via een aangeschaft e-book toegang heeft wordt geïdentificeerd middels Mobile Library's module voor rechtencontrole en -beheer. Voor content die niet via een abonnement beschikbaar is, biedt de document delivery functionaliteit van het systeem direct de mogelijkheid om deze aan te schaffen.

Fred Pandolfi, Chief Technology Officer bij Infotrieve: "Deze samenwerking met EBSCO biedt gezamenlijke klanten de mogelijkheid om hun informatietoegang nog verder te stroomlijnen door een toonaangevende discovery-oplossing te combineren met de erkende tools van Mobile Library voor rechtencontrole en –beheer, samenwerking, contentbeheer en document delivery."

EBSCO's Vice President of Product Management Tad Goltra zegt dat wetenschappers door EDS te integreren in Mobile Library alle tools hebben om content te zoeken, aan te schaffen en te beheren. "De integratie van EDS in Mobile Library biedt gebruikers één oplossing voor het zoeken van hun eigen holdings, het ontdekken van content waar zij geen abonnement op hebben en die ook direct te bestellen. Deze gebruiksvriendelijke oplossing bespaart de wetenschapper tijd en zijn organisatie geld."

EBSCO Discovery Service biedt een snelle en krachtige zoekmethode voor tijdschriften, e-books en andere content. Met EDS kunnen tevens belangrijke onderwerpindexen doorzocht worden, waardoor compleetheid door het zoeken in full-text gecombineerd wordt met precisie en accuraatheid door het gebruik van de onderwerpindexen. De superieure manier van relevantiebepaling in EDS zorgt ervoor dat gebruikers de meest relevante resultaten zien, gebaseerd op onder meer actualiteit en documenttype.

Infotrieve's Mobile Library biedt veilige cloud-based oplossingen voor toegang tot en beheer van digitale content. Mobile Library optimaliseert gebruikerstoegang tot databanken, onderzoeksliteratuur, repositories en persoonlijke bestanden en maakt veilig delen en samenwerken mogelijk. Deze flexibele e-content software-oplossing vervult diverse klantbehoeften; van gemakkelijk zoeken naar en bestellen van pay-per-view content tot een uitgebreide module voor beheer van toegangsrechten.

Over Infotrieve, Inc.

Infotrieve is wereldwijd leider op het gebied van cloud-based oplossingen voor toegang, beheer en delen van digitale content. Het prijswinnende Mobile Library platform optimaliseert gebruikerstoegang tot databanken, onderzoeksliteratuur, repositories en persoonlijke bestanden en helpt de kosten voor het beheer en hosten van deze informatie te verlagen. Het bedrijf biedt tevens geavanceerde gebruiksanalyses waarmee het licentieproces van de content vergemakkelijkt wordt. De diensten voor contentmanagement –gebruiksanalyses, licentiebeheer en creatie en beheer van budgetten– helpen klanten bij het nemen van weloverwogen strategische licentiebeslissingen dankzij uitgebreide analyse-informatie en ongeëvenaarde marktexpertise. Infotrieve heeft meer dan 8.500 klanten en ruim een half miljoen gebruikers in 113 landen, waaronder 45% van de Global Fortune 500 R&D en 80% van 's werelds grootste farmaceutische bedrijven. Infotrieve is een full-service organisatie op het gebied van informatiebeheer en haar mensen, processen en technologische oplossingen helpen klanten efficiënt gebruik te maken van informatie en daarmee resultaten te optimaliseren.

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) is wereldwijd toonaangevend speler op het gebied van informatiebeheer en –toegang. Het aanbod omvat naast e-journals, e-books, e-packages en abonnementendienstverlening ook Business Source Corporate, een uitgebreide collectie van full-text businesspublicaties, EBSCO Discovery Service, de zoekoplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk door een uitgebreide collectie wetenschappelijke informatie gezocht kan worden, en EBSCONET, de totaaloplossing voor beheer van (elektronische) informatiebronnen. Databanken worden gehost op EBSCOhost, 's werelds meest gebruikte online onderzoeksplatform dat geïntegreerd kan worden in intranets en andere applicaties en dat tevens beschikbaar is op mobiele devices.


Summary: EBSCO Information Services (EBSCO) en Infotrieve, Inc. hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten waardoor zij wederzijdse klanten nu de mogelijkheid bieden om in één platform informatie te kunnen zoeken, toegangsrechten te controleren, de informatie te kunnen bekijken en artikelen aan te schaffen. Klanten maken gebruik van Mobile Library™ van Infotrieve als hun platform voor toegang tot en beheer van online content, terwijl zij profiteren van de krachtige zoekmethode en uitgebreide metadata van EBSCO Discovery Service. Dankzij de samenwerking hebben klanten één portal voor informatieonderzoek en - toegang, controle en beheer van toegangsrechten en document delivery.
Publication Year:2014
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:June 10, 2014
Publisher:EBSCO Information Services
Company:
Company: EBSCO Information Services
Products: EBSCO Discovery Service
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/19531

LTG Bibliography Record number: 19531. Created: 2014-07-01 11:37:49; Last Modified: 2014-07-01 11:38:41.