Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: EBSCO Information Services [June 26, 2014]

EBSCO neemt meer databanken op in beleid voor het delen van metadata en technologische samenwerking

Rijsenhout, 26 juni 2014 ó EBSCO Information Services (EBSCO) heeft het aantal databanken dat opgenomen is in haar beleid voor het delen van metadata en technologische samenwerking met discovery-leveranciers verhoogd. EBSCO stelt nu de metadata, en full-text indien dit contractueel is toegestaan, van 179 full-text databanken beschikbaar aan leveranciers van discovery-oplossingen, naast die van al haar 74 historische digitale archieven en alle ruim 550.000 e-books.

In april introduceerde EBSCO een nieuw beleid waarin omschreven wordt waar samenwerking met andere leveranciers van onder meer discovery tools mogelijk is. Het beleid beschrijft EBSCO's toezegging tot het uitwisselen van metadata en het integreren van technologieŽn met partnerleveranciers om gezamenlijke klanten een geavanceerde discovery-ervaring te kunnen bieden. Naast het delen van metadata biedt EBSCO ondersteuning voor linktechnologieŽn voor alle full-text documenten in haar full-text databanken.

Het beleid onderstreept EBSCO's wens om samenwerking te vergroten en zo de beste gebruikerservaring aan klanten te bieden, ongeacht van welke discovery-oplossing zij gebruik maken. Het beleid is ontwikkeld om aan te zetten tot verbeterde partnerovereenkomsten tussen ILS-leveranciers, leveranciers van discovery tools en contentaanbieders, en om transparantie van doelstellingen hieromtrent te vergroten. Om dit te kunnen bereiken vraagt het beleid discovery-leveranciers die tevens een ILS aanbieden om de catalogusfunctionaliteiten beschikbaar te maken voor gebruik in EBSCO Discovery Service (EDS) en technologische integratie van beide kanten mogelijk te maken.

Sam Brooks, Executive Vice President van EBSCO, geeft aan dat het toevoegen van de extra databanken aan het beleid deel uitmaakt van EBSCO's inspanningen om open data te leveren ter bevordering van de service aan haar klanten: "Bij het opstellen van het oorspronkelijke beleid zijn we direct begonnen meer academische content beschikbaar te stellen aan discovery services dan welke andere contentleverancier ook. We breiden de scope van deze content nu nog verder uit met de extra toegevoegde databanken. We kijken uit naar verdere samenwerking binnen de bibliotheekbranche om daarmee klanten nog beter van dienst te kunnen zijn."

Het volledige beleid inclusief de voorwaarden voor partnerschap is te lezen op www.ebscohost.com/metadata-sharing-policy.

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 6.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service (EDS) is de zoekoplossing waarin via ťťn zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeŽvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en Ėtoegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 550.000 e-books.


Summary: EBSCO Information Services (EBSCO) heeft het aantal databanken dat opgenomen is in haar beleid voor het delen van metadata en technologische samenwerking met discovery-leveranciers verhoogd. EBSCO stelt nu de metadata, en full-text indien dit contractueel is toegestaan, van 179 full-text databanken beschikbaar aan leveranciers van discovery-oplossingen, naast die van al haar 74 historische digitale archieven en alle ruim 550.000 e-books.
Publication Year:2014
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:June 26, 2014
Publisher:EBSCO Information Services
Company:
Company: EBSCO Information Services
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/19525

LTG Bibliography Record number: 19525. Created: 2014-07-01 11:05:28; Last Modified: 2014-07-01 11:06:05.