Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: OCLC [September 19, 2013]

OCLC meet impact van samenwerking met Plum Analytics met behulp van WorldCat

Leiden, 19 september 2013 Ė OCLC is een samenwerking aangegaan met Plum Analytics, een organisatie die analytische instrumenten ontwikkelt voor wetenschappers en onderzoekers, met als doel de WorldCat-data te gebruiken om onderzoekers te helpen om de impact van hun werk te analyseren en te meten.

Plum Analytics biedt een set instrumenten en diensten die big data vastleggen, verzamelen en samenvoegen die voortkomen uit bronnen, inclusief tijdschriftartikelen, boeken, video's, presentaties en datasets om vast te stellen hoe onderzoeksgegevens worden gebruikt en hoe er in de verschillende gemeenschappen naar wordt verwezen.

Plum Analytics heeft de WorldCat Search API geÔntegreerd in zijn PlumX analytics dashboard om gecombineerde informatie van bibliotheekholdings te achterhalen uit de WorldCat-database. OCLC WorldShare applicaties faciliteren de toegang tot deze data om internetdiensten en -data toegankelijk te maken voor (her)gebruik door derden. Wetenschappers kunnen nu zien hoe goed hun gepubliceerde werken worden opgenomen in bibliotheekcollecties wereldwijd om de impact van hun onderzoek te helpen meten.

Deze samenwerking toont hoe OCLC zich toelegt op het bieden van brede toegang tot WorldCat-data voor verschillende creatieve vormen van gebruik. OCLC levert WorldCat-data aan analytische organisaties om te helpen definiŽren hoe collecties worden gebruikt en om onderzoekers en bibliotheken een uitgebreider aanbod applicaties te bieden op basis van dezelfde kerndata.

De bibliografische informatie in WorldCat wordt doorlopend bijgewerkt door duizenden OCLC lidbibliotheken over de hele wereld. WorldCat vertegenwoordigt ruim 300 miljoen verschillende items en ruim 2 miljard holdings in bibliotheken uit meer dan 170 landen.

"Een essentiŽle rol voor bibliotheekmedewerkers in wetenschappelijke onderzoeksbibliotheken is om wetenschappers te helpen inzicht te geven en de impact van hun publicaties te kunnen bijhouden," vertelt medeoprichter van Plum Analytics, Mike Buschman. "Dankzij het feit dat zij toegang krijgen tot deze bibliotheekgegevens krijgen zij inzicht in de statistische gegevens met betrekking tot hun publicatie, vooral voor wetenschappers die werken in vakgebieden waar boeken en stukken tekst een aanzienlijk aandeel van de onderzoeksuitkomsten vertegenwoordigt."

"OCLC legt zich toe op het gebruiken van de meerwaarde van WorldCat voor innovatieve applicaties als Plum Analytics," vertelt Chip Nilges, vicepresident Business Development van OCLC. "Bibliotheken die lid zijn van OCLC en hun eindgebruikers kunnen profiteren van dit soort samenwerkingen. En daar draait het nou juist om binnen ons samenwerkingsverband."

Meer informatie over Plum Analytics en de PlumX-applicatie, vindt u op www.plumanalytics.com.

Meer informatie over de WorldCat Search API en over de partnerprogramma's van WorldCat.org, vindt u op de website van OCLC.

OVER PLUM ANALYTICS

Plum Analytics helpt vragen te beantwoorden over de impact van onderzoek, zodat financiers, onderzoekers, bibliotheekmedewerkers, uitgevers en anderen kunnen beschikken over up-to-date en uitgebreide informatie. Ongeacht wie dit onderzoek uitvoert, financiert of in de gaten wil houden, Plum biedt nauwkeurige en tijdige informatie via hun PlumX-product. Meer informatie vindt u op http://www.plumanalytics.com.

OVER OCLC

OCLC is een samenwerkingsverband zonder winstoogmerk met dezelfde principes en idealen als onze leden. Alles wat wij doen staat ten dienste van ons publieke doel om inzicht, impact en meer efficiŽntie te genereren. Onze leden bestaan uit wetenschappelijke en openbare bibliotheken, documentatiecentra, musea, archieven en andere culturele instellingen. OCLC is een wereldwijd opererende organisatie, die in 1967 in Dublin, VS, werd opgericht. Momenteel maken 25.900 bibliotheken in 170 landen gebruik van de diensten van OCLC. Samen met zijn leden creŽert OCLC WorldCat, de rijkste bibliografische catalogus ter wereld met meer dan 2 miljard records. WorldCat kan online worden gevonden op WorldCat.org. Voor meer informatie, ga naar de website van OCLC.


Summary: OCLC is een samenwerking aangegaan met Plum Analytics, een organisatie die analytische instrumenten ontwikkelt voor wetenschappers en onderzoekers, met als doel de WorldCat-data te gebruiken om onderzoekers te helpen om de impact van hun werk te analyseren en te meten.
Publication Year:2013
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:September 19, 2013
Publisher:OCLC
Company:
Company: OCLC
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/18556

LTG Bibliography Record number: 18556. Created: 2013-11-06 06:46:37; Last Modified: 2013-11-06 06:47:03.