Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: OCLC [October 10, 2013]

Wereldwijd werken uitgevers met OCLC om bibliotheken te helpen hun eContent makkelijker te beheren

Leiden, 10 oktober 2013 Ė OCLC heeft contracten getekend met internationale contentproviders om meer elektronische collecties toe te voegen aan de WorldCat-database. WorldCat is 's werelds meest uitgebreide online bronnencatalogus die is samengesteld door bibliotheken wereldwijd.

Door deze databases op te nemen in WorldCat en de WorldCat knowledge base, wordt de toegang tot deze collecties verbeterd en wordt de administratie ervan vereenvoudigd voor bibliotheken die gebruik maken van de diensten van OCLC WorldShare Metadata. Dankzij deze overeenkomsten worden de kosten gereduceerd en kost het bibliotheken met een abonnement op de knowledge base, minder tijd om updates aan deze online collecties te beheren. Tevens krijgen bibliotheken via deze weg direct toegang tot deze collecties en kunnen zij er direct materialen aanschaffen. De waarde ervan is dat meerdere applicaties toegang hebben tot de metadata om werkprocessen voor het beheer van elektronische materialen te vereenvoudigen.

Sinds juni 2013 zijn er overeenkomsten getekend met de volgende uitgevers. Deze collecties zullen in de komende maanden worden toegevoegd aan WorldCat.

Al Manhal, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, is toonaangevend provider van Arabische eContent. Zij zijn de enige provider in de markt die fulltext, doorzoekbare elektronische databases leveren van Arabische publicaties die door peers zijn gecontroleerd en die beschermd zijn met copyright. Al Manhal combineert uitgeven en expertise binnen de bibliotheekbranche met hoogwaardige technologie om wetenschappers, onderzoekers en bibliotheekgebruikers in staat te stellen om duizenden elektronische publicaties van toonaangevende uitgevers en onderzoeksinstituten uit de Arabische wereld efficiŽnt te vinden en in te zien.

Confidential Concepts, Inc., Newark, Delaware, Verenigde Staten, biedt honderden titels over kunstenaars, kunstgenres, fotografie en meer. Deze boeken bevatten honderden afbeeldingen in hoge resolutie en zijn beschikbaar in Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees en andere talen.

Ecological Society of America (ESA), Washington D.C.,Verenigde Staten, publiceert voor het brede publiek de meest toonaangevende resultaten op het gebied van ecologisch onderzoek, met name ter verbetering van het begrip en de toepassing van algemene ecologische concepten. ESA publiceert een heel scala aan tijdschriften, in handige formaten en voor verschillende doelgroepen, waaronder voor wetenschappers, studenten, onderwijzers, personeelsmanagers en andere gebruikers van ecologische kennis.

Henry Stewart Talks Ltd, Londen, Verenigd Koninkrijk, biedt toegang tot hoogwaardige seminars door toonaangevende denkers en autoriteiten uit alle hoeken van de wereld via ťťn online bronówaar, wanneer en hoe vaak men maar wilt op vakgebieden gerelateerd aan biomedische en levenswetenschappen, marketing en management.

Internet Scientific Publications (ISPUB), Sugar Land, Texas, Verenigde Staten, is een collectie van meer dan 80 door peers gecontroleerde, vrij toegankelijke medische en wetenschappelijke tijdschriften binnen een breed scala aan onderwerpen, vakgebieden en specialisaties, van de hand van auteurs wereldwijd. Recent gepubliceerde artikelen zijn beschikbaar op de website van ISPUB en toegang tot eerder gepubliceerde materialen is mogelijk via ISPUB's bibliotheek met gearchiveerde tijdschriften.

New York University Press, New York, New York, Verenigde Staten, legt zich toe op het publiceren van elektronische en gedrukte materialen. Het publicatieprogramma van deze organisatie omvat algemene interesse of handelsboeken, wetenschappelijke monografieŽn, regionale boeken, thesauri, scripties, herdrukken in paperback en eTeksten. Zij publiceren momenteel 110 boeken per jaar.

SciELO, S„o Paulo, BraziliŽ, is wereldwijd erkend en gerespecteerd voor het indexeren en publiceren van door peers gecontroleerde, vrij toegankelijke wetenschappelijke eJournals en, meest recentelijk, voor SciELO Books, dat de voortgang van onderzoek bevordert door de communicatie van de resultaten te vereenvoudigen. SciELO publiceert meer dan 1000 tijdschriften met ruim 417.000 tijdschriftartikelen uit 17 landen, voornamelijk uit Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied, maar ook uit Portugal, Spanje en Zuid-Afrika. SciELO Books is een collectie kwalitatief hoogwaardige, door peers gecontroleerde, vrij toegankelijke en commerciŽle eBooks op het gebied van liefdadigheid, sociale wetenschappen en volksgezondheid van geselecteerde universiteitsdrukkerijen en andere academische uitgeverijen in BraziliŽ.

The ciando GmbH, MŁnchen, Duitsland, is ťťn van de grootste eBook-verzamelaars voor academische bibliotheken in Duitsland. The ciando-bibliotheek biedt universiteiten ruim 250.000 boeken (waarvan het merendeel in het Duits) van 1300 uitgeverijen, inclusief non-fictie en literatuur uit alle relevante wetenschappelijke vakgebieden: economie, management, rechten, computer, technologie, medicijnen, psychologie, onderwijs, cultuur, politiek, geschiedenis, filosofie en religie.

Zowel WorldCat als de WorldCat knowledge base blijven groeien met nieuwe providers en collecties. Meer informatie over de huidige contentlijsten vindt u op de pagina's van WorldCat Local en de WorldCat knowledge base op OCLC.org.

OVER OCLC

OCLC is een samenwerkingsverband zonder winstoogmerk met dezelfde principes en idealen als onze leden. Alles wat wij doen staat ten dienste van ons publieke doel om inzicht, impact en meer efficiŽntie te genereren. Onze leden bestaan uit wetenschappelijke en openbare bibliotheken, documentatiecentra, musea, archieven en andere culturele instellingen. OCLC is een wereldwijd opererende organisatie, die in 1967 in Dublin, VS, werd opgericht. Momenteel maken 25.900 bibliotheken in 170 landen gebruik van de diensten van OCLC. Samen met zijn leden creŽert OCLC WorldCat, de rijkste bibliografische catalogus ter wereld met meer dan 2 miljard records. WorldCat kan online worden gevonden op WorldCat.org. Voor meer informatie, ga naar de website van OCLC.


Summary: OCLC heeft contracten getekend met internationale contentproviders om meer elektronische collecties toe te voegen aan de WorldCat-database. WorldCat is 's werelds meest uitgebreide online bronnencatalogus die is samengesteld door bibliotheken wereldwijd.
Publication Year:2013
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:October 10, 2013
Publisher:OCLC
Company:
Company: OCLC
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/18555

LTG Bibliography Record number: 18555. Created: 2013-11-06 06:44:47; Last Modified: 2013-11-06 06:45:13.