Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: OCLC [November 19, 2012]

Gemeenschappelijk Geautomatiseerd Catalogiseersysteem en NCC/IBL versie 7.0 ge´nstalleerd

19 november 2012. Maandag 19 november is een nieuwe GGC-versie ge´nstalleerd. Deze versie 7.0 bevat veel ondersteunende functionaliteit voor het (zoek)platform van de Nationale Bibliotheekcatalogus. Slechts een heel klein deel daarvan is zichtbaar in het GGC.

De belangrijkste aanpassingen zijn:

(zichtbaar via WinIBW)

  • NCC/IBL ľ verbeteringen in het beheer van de IBL-tarieven
  • Bibliotheekbeheer ľ nieuw veld toegevoegd op het Algemeen bibliotheekprofiel
  • Parameters ľ nieuwe velden toegevoegd
  • Bevoegdheden ľ verbeterde presentatie van de toegestane WebCat formulieren

(zichtbaar via PiCarta)

Als er via WinIBW een nieuw tarief is aangemaakt met als ingangsdatum bijvoorbeeld de volgende dag, dan geldt voor aanvragen die de volgende dag via PiCarta worden ingediend automatisch dit nieuwe tarief

Over IBL-tarieven

De IBL'ers kunnen de IBL-tarieven van alle instellingen opvragen en ook printen. IBL-beheerders kunnen van de eigen instelling de ingangs- en verloopdatum van tarieven vastleggen en ook tarieven verwijderen.

Archivering

In deze versie wordt ook de eerste fase van de archiveringsfunctie ge´mplementeerd. Kort samengevat kunnen met deze functie eerdere versies van GGC-records opgeslagen en later weer teruggevonden worden. In de eerste fase wordt het bewaren van de records geconfigureerd. Het opvragen en inspecteren van de records wordt in een volgende fase gerealiseerd.

Alle details over deze aanpassingen staan in dit document. Op deze pagina vindt u meer over de relatie tussen GGC en de NBC.


Summary: Maandag 19 november is een nieuwe GGC-versie ge´nstalleerd. Deze versie 7.0 bevat veel ondersteunende functionaliteit voor het (zoek)platform van de Nationale Bibliotheekcatalogus. Slechts een heel klein deel daarvan is zichtbaar in het GGC.
Publication Year:2012
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:November 19, 2012
Publisher:OCLC
Company:
Company: OCLC
Subject: Product announcements
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/18413

LTG Bibliography Record number: 18413. Created: 2013-10-08 08:34:15; Last Modified: 2013-10-08 08:37:17.