Library Technology Guides

Product and Company News and Announcements

Press Release: Huijsmans en Kuijpers Automatisering [April 11, 2012]

Nieuw: mobiele portal - catalogus-functionaliteiten van bicatWise: Pilot met proefversie

11 april 2012.

Catalogus-functionaliteiten vanuit bicatWise

HKA heeft de laatste tijd hard gewerkt aan de ontwikkeling van een mobiele portal. Met deze mobiele portal worden de primaire-catalogus-functionaliteiten vanuit bicatWise aangeboden. Er is gestreefd de klant te kunnen voorzien van de meest basale en noodzakelijke functies. De schermen zijn zeer overzichtelijk ingericht en bieden een schat aan informatie en mogelijkheden.

WebApp-variant

Er is zeer bewust voor gekozen om de mobiele portal als een webApp te ontwikkelen en niet als een App. Met een webApp heeft HKA meer mogelijkheden en flexibiliteit in de ontwikkeling van de mobiele portal. Verder kan een webApp op zowel apparatuur met iOS en Android worden gebruikt.

Wise-App

In ontwikkeling is de Wise-App. Deze App wordt ontwikkeld als een echte App en zal als zodanig ook worden aangeboden. In de functionaliteit van deze App zal het inloggen worden geregeld en zullen push-berichten vanuit Wise worden doorgegeven aan de App. In deze App zal ook het inloggen voor meerdere familieleden worden geregeld. Hierdoor kan direct vanuit de App toegang voor meerdere klanten worden ingesteld. Na het inloggen via de App zal de App overstappen op de mogelijkheden van de WebApp van Wise. Gebruik van de WebApp zonder App blijft mogelijk.

De webApp-variant zoals deze nu wordt aangeboden, is zoveel mogelijk gecomprimeerd, en er wordt gebruik gemaakt van de cache, waardoor deze ook via een beperkte dataverbinding (3G) goed kan functioneren.

mobport-aanmelden

<<< En keer inloggen

Als met een mobiel device/toestel de pagina wordt opgevraagd, zal na het eenmalig kenbaar maken van het type device de webApp in de juiste verhoudingen worden getoond in het beeldscherm.

Standaard wordt een aantal functionaliteiten aangeboden. Het startscherm toont een carrousel van 10 titels. Er is bewust gekozen voor het aantal 10 om de beperking van bandbreedte geen belemmerende factor te laten zijn.

Een organisatie kan er desgewenst ook voor kiezen om een cWise lijst in te voeren en deze te ontsluiten. Om gebruik te kunnen maken van de geboden functies zal n keer ingelogd moeten worden, na deze identificatie kunnen de functionaliteiten gebruikt worden.

Alle formulieren worden afzonderlijk gevalideerd; de volgende pagina wordt pas geladen als de invoer geaccepteerd wordt. Ook dit scheelt bandbreedte. Gebruikers kunnen vanuit de standaard webportal automatisch worden doorverwezen naar de mobiele portal. Omgekeerd is ook mogelijk. De sessie wordt behouden wanneer de gebruiker eenmaal is aangemeld.

mobport-menu

Mijn Menu >>>

Nadat een gebruiker heeft ingelogd, wordt de informatie vanuit de Mijn Menu-functie getoond. De gebruiker kan daarmee materialen verlengen, zijn leenhistorie en status van zijn deposito raadplegen, maar ook waarderingen aanmaken etc.

In het kort bestaat Mijn Menu uit:

  • Wat heb ik thuis / verlengen
  • Reserveringen
  • Mijn verlanglijst
  • Persoonlijk advies
  • Eerder geleend

Titels en exemplaren

Wanneer de gebruiker via de zoekfunctie een item heeft gevonden, kan eenvoudig gecontroleerd worden of er exemplaren beschikbaar zijn. Zonodig kan direct gereserveerd worden.

mobport-exemplaren

Andere mogelijkheden waar de gebruiker over kan beschikken:

  • Verlengen
  • Aanwinstenlijst
  • Toplijst
  • Titels waarderen
  • Tonen adviestitels

Contactgegevens en openingstijden

Ook is het mogelijk om het adres (in combinatie met Googlemaps), de contactgegevens en de openingstijden van de bibliotheek vanuit bicatWise te ontsluiten op de mobiele portal.

Te gebruiken met...

De mobiele portal zal worden aangeboden via een licentiemodel en is te gebruiken in combinatie met bicatWise versie 6.2.0 en hoger.

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar de werking en de gebruiksmogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op!


Summary: HKA heeft de laatste tijd hard gewerkt aan de ontwikkeling van een mobiele portal. Met deze mobiele portal worden de primaire-catalogus-functionaliteiten vanuit bicatWise aangeboden. Er is gestreefd de klant te kunnen voorzien van de meest basale en noodzakelijke functies. De schermen zijn zeer overzichtelijk ingericht en bieden een schat aan informatie en mogelijkheden.
Publication Year:2012
Type of Material:Press Release
LanguageDutch
Date Issued:April 11, 2012
Publisher:Huijsmans en Kuijpers Automatisering
Company:
Company: Huijsmans en Kuijpers Automatisering
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/18401

LTG Bibliography Record number: 18401. Created: 2013-10-04 16:57:12; Last Modified: 2013-10-04 17:01:48.