Library Technology Guides

Current News Service and Archive

Press Release: Infor Library and Information Solutions [July 2, 2012]

Theek5 kiest voor Iguana

heek5, een bibliotheekorganisatie in de provincie Noord-Brabant (Nederland), zal binnenkort op een nieuwe webomgeving overstappen. Iguana , geleverd door Infor Library and Information Solutions, is een oplossing waarmee klanten de collecties en diensten van de bibliotheek op een interactieve manier kunnen verkennen.

Carla Bellaard, senior adviseur digitaal/mediacoach bij Theek5: "De goede grafische mogelijkheden van Iguana zullen onze leden meer inspireren en verleiden. Iguana creëert een gepersonaliseerde omgeving en biedt leden een goede toegankelijke website met geïntegreerde zoekmogelijkheden in onze collecties."

Iguana is een interactieve webomgeving waarmee de collecties en diensten van de bibliotheek op dynamische wijze kunnen worden gepromoot. Zo kan Iguana -zonder dat de bibliotheek daarvoor werkzaamheden dient te verrichten- automatisch nieuwe materialen in animaties tonen. Iguana biedt ook uitgebreide zoekmogelijkheden met toegang vanaf zowel de desktop en vanaf smartphones.

Carla Bellaard vervolgt: "Van belang in onze evaluatie was uiteraard een duidelijke en goed werkende zoekfunctie, en met Iguana hebben we dat zeker. Maar ook andere functies zijn tegenwoordig onmisbaar: reserveringsberichten via e-mail en goede inlogmogelijkheden voor meerdere leden van één gezin. En natuurlijk de mogelijkheid om informatie te delen met diverse sociale mediaplatformen, zoals Twitter en Facebook. Met Iguana hebben we dus een goede oplossing die voldoet aan de eisen van de moderne bibliotheekgebruiker."

De implementatie van Iguana bij Theek5 is al begonnen. De verwachte go-live datum is is 30 september, Voor informatie over Theek5, bezoekt u: http://www.theek5.nl/algemene_informatie/P_over_theek_5.htm. Leer meer over Iguana: www.ervaar-iguana.nl.


Summary: heek5, een bibliotheekorganisatie in de provincie Noord-Brabant (Nederland), zal binnenkort op een nieuwe webomgeving overstappen. Iguana , geleverd door Infor Library and Information Solutions, is een oplossing waarmee klanten de collecties en diensten van de bibliotheek op een interactieve manier kunnen verkennen.
Publication Year:2012
Type of Material:Press Release
LanguageEnglish
Date Issued:July 2, 2012
Publisher:Infor Library and Information Solutions
Company:
Company: Infor Library and Information Solutions
Products: Iguana
Libraries: heek5
Subject: System announcements -- selection
Permalink: https://librarytechnology.org/pr/17035/

LTG Bibliography Record number: 17035. Created: 2012-07-02 09:21:47; Last Modified: 2012-12-29 13:06:47.