Library Technology Guides

Document Repository

Bree gaat vandaag als eerste live met het nieuwe Bibliotheeksysteem

Press Release: Cultuurconnect [January 14, 2019]

Na een voortraject van enkele jaren en een intensieve 'proof of concept'-fase is het zover:

bibliotheek Bree start vandaag 14 januari als eerste met het nieuwe Bibliotheeksysteem! Alle instellingen en parameters werden ingericht, de data van titels, exemplaren, leners en circulatie werden overgezet en tot slot kregen de bibmedewerkers vorige week een uitgebreide opleiding. Zo is Bree klaar om als pionier in het Bibliotheeksysteem uit te lenen. De trein is nu echt vertrokken!

"Onze bib springt graag mee als eerste op de trein, al betekent dit ook nog de eerste kinderziektes opsporen. We werken nauw samen met Cultuurconnect om de nodige feedback te verzamelen om het migratieproces en de opleiding op punt te stellen." (Annemie Arras, bib Bree)

Komende weken

Naast Bree zijn ook Opglabbeek (deel van de nieuwe fusiegemeente Oudsbergen) en Genk pioniers voor het nieuwe Bibliotheeksysteem, hun lancering is gepland op 23 januari en 4 februari. We houden deze eerste lanceringen nog even low-profile, zonder toeters en bellen, zodat we met zijn allen kunnen leren uit de eerste feedback van leners en bibliotheekmedewerkers. Intussen werken we ook volop aan de migratie van het Provinciaal Bibliotheeksysteem met 29 Limburgse bibliotheken.

Welkom Daphné en Merijn

Komen mee aan boord: Daphné Willems en Merijn Callens, onze nieuwe projectmedewerkers voor het Bibliotheeksysteem. Zij zorgen er de komende maanden en jaren mee voor dat jullie vlot kunnen overstappen op het nieuwe systeem. Voorheen werkten ze respectievelijk in de bibliotheken van Oostende en Molenbeek, ze zijn dus perfect geplaatst om ook jullie bibliotheek in te richten in Wise. Welkom!

Catalografie in het nieuwe Bibliotheeksysteem

Open Vlacc (met uitzondering van tracks en artikels) wordt volledig ingeladen in het Bibliotheeksysteem. Bij de migratie van een bibliotheek proberen we maximaal titels uit het te migreren systeem te ‘matchen' met Open Vlacc titels. Lees hier alles over de migratie, invoer van nieuwe titels, het aanvullen van titels, het onderhoud en dergelijke.

Permalink:  
View Citation
Publication Year:2019
Type of Material:Press Release
Language Danish
Issue:January 14, 2019
Publisher:Cultuurconnect
Company: Cultuurconnect
Record Number:23931
Last Update:2024-06-05 11:38:03
Date Created:2019-01-14 12:48:57
Views:130