Library Technology Guides

Document Repository

Axiell kan nu erbjuda innovativ utskriftslösning

Press Release: Axiell [August 10, 2016]

Axiell Sverige och det danska företaget Princh har ingått ett samarbetsavtal som innebär att Axiell Sverige nu kan erbjuda en innovativ utskriftslösning med inbyggd online-betalning på den svenska marknaden. Användaren kan skriva ut både från bibliotekets datorer, sin egen bärbara dator, mobil eller surfplatta utan att blanda in personalen. Det innebär att användare kan göra utskrifter även under bibliotekets meröppet-tider. Tjänsten är utvecklad i samarbete med danska bibliotek.

– Det är en enkel och smart lösning som jag tror många bibliotek har väntat på, säger Maria Kleiman, VD Axiell Sverige.

Princh är en gratis mjukvaruplattform utan startkostnader och årliga avgifter. Bibliotek som installerar Princh betalar istället ett fast pris per utskrivet dokument, och endast för de utskrifter som görs. Tjänsten har funnits tillgänglig i Danmark under ett år och hälften av alla danska bibliotek har redan sagt ja till att använda Princh. Den största fördelen uppges vara att bibliotekspersonalen sparar massor av tid och administration, eftersom hanteringen av kontanter minskar betydligt.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda Princh på den svenska marknaden. Intresset är stort och det är redan ett par bibliotek här som har kört igång, säger Thomas Ommen, VD på Princh.

Axiell Sverige, som ingår i koncernen Axiell Group, är en helhetsleverantör av IT-lösningar och tjänster för bibliotek i Sverige. Vi är mycket stolta över att långt fler än hälften av alla folkbibliotek i Sverige använder vårt marknadsanpassade bibliotekssystem BOOK-IT, samt verktyget för det digitala biblioteket, Axiell Arena.

Koncernen Axiell utvecklar, i nära samarbete med kunderna, tekniskt avancerade och innovativa lösningar för bibliotek, skolor, arkiv, museer och offentliga myndigheter. Huvudkontoret ligger i Lund och totalt arbetar 290 medarbetare tillsammans på våra kontor i Sverige, Australien, Danmark, Finland, Kanada, Nederländerna, Nya Zeeland, Storbritannien, Tyskland, Abu Dhabi och USA. Tillsammans utgör vi en av världens största företag inom dessa sektorer. Läs mer om oss och våra produkter på www.axiell.se

Permalink:  
View Citation
Publication Year:2016
Type of Material:Press Release
Language English
Issue:August 10, 2016
Publisher:Axiell
Company: Axiell
Record Number:22062
Last Update:2023-11-22 00:27:13
Date Created:2016-12-05 12:20:07
Views:42