Library Technology Guides

Document Repository

Axiell Group investerar med fokus på att öka tillväxten

Press Release: Axiell [June 9, 2015]

Maria Wasing blir ny kommunikations- och marknadschef på Axiell Group. Med henne har bolaget fått en person med betydande kunskaper i teknik och marknadsföring, och ett brinnande engagemang i vad tekniken kan åstadkomma för Axiells kunder, som därmed kan ge sina kunder en bättre upplevelse.

Axiell Groups affärsidé är att tillhandahålla tekniskt avancerade och innovativa it-lösningar till bibliotek, skolor, arkiv, museer och offentliga myndigheter.

Företaget har expanderat kraftigt de senaste åren och ökade intäkterna med 19 procent under 2014 med bibehållen rörelsemarginal. Idag är Axiell Group världsledande inom it-lösningar för arkiv och museum och störst i Europa inom bibliotek och har sammanlagt över 6600 kunder i världen. Det har blivit dags för en marknadschef som både förstår tjänsterna och vilken potential de har för användarna och som har internationell erfarenhet.

–Vi har haft Maria i styrelsen i ett år och jag insåg tidigt att jag gärna skulle ha henne som ansvarig för vår marknadsföring och kommunikation. Hon kan det tekniska som vi har i våra erbjudanden och hon ser nyttan den kan göra för våra målgrupper. Det är en ovanlig kombination som är viktig för Axiells fortsatta expansion, säger Joel Sommerfeldt, koncernchef för Axiell Group.

Maria Wasing kommer från Episerver AB där hon arbetat som Vice President of Global Marketing. Maria Wasing är utbildad i USA och har arbetat med flera stora svenska mjukvaruföretag i Sverige och internationellt och hon har varit med att ta ett av dem till Nasdaq i New York.

–Axiell Groups tjänster betyder mycket i formandet av demokratin, kulturen, läsandet och utbildning. Jag tror att det här är nästa stora svenska globala it-export. Den här marknaden är under utveckling och digitala lösningar kommer att behövas för att möta kraven från konsumenter som ständigt är uppkopplade. Axiell har en viktig roll i att vara med och forma dessa processer och jag ser fram emot att arbeta med dessa möjligheter, säger Maria Wasing.

Det finns många stora och välrenommerade museer och institutioner runt om i världen bland Axiell Groups kunder, bland andra Van Gogh Museum, British Museum, British Film Institute, the Smithsonian Institute i Washington och Abu Dhabi Authority for Culture and Heritage. Med Axiells system kan man hantera samlingar och göra dem tillgängliga för allmänheten.

– Min ambition är att Axiell ska omsätta en miljard och för att nå dit så investerar vi i marknadsföring och utvecklandet av nya produkter och tjänster. Att vi tar in ny kompetens i företagsledningen är ett steg i den riktningen, säger Joel Sommerfeldt.

För mer information vänligen kontakta:

Maria Wasing, kommunikations- och marknadschef, mobil 0738 - 521 752

Joel Sommerfeldt, koncernchef, mobil 0702 - 18 82 80

www.axiell.com

Axiell Group Axiell utvecklar, i nära samarbete med kunderna, tekniskt avancerade och innovativa lösningar till bibliotek, skolor, arkiv, museer och offentliga myndigheter. Över 1000 biblioteksorganisationer med flera tusen bibliotek använder Axiells bibliotekssystem och Axiell Arena, verktyget för det virtuella biblioteket. Axiells system för arkiv och museum används av över 2600 kunder i världen. Mer än 3 000 skolor använder Axiells system. Axiell Group, med huvudkontor i Lund, har 260 medarbetare och kontor i Sverige, Australien, Danmark, Finland, Kanada, Nederländerna, Nya Zeeland, Storbritannien, Tyskland och USA. Tillsammans utgör vi en av världens största företag inom dessa sektorer.

Permalink:  
View Citation
Publication Year:2015
Type of Material:Press Release
Language Swedish
Issue:June 9, 2015
Publisher:Axiell
Company: Axiell
Subject: System announcements -- selection
Record Number:20678
Last Update:2022-07-28 00:10:48
Date Created:2015-06-09 13:08:42
Views:3