Library Technology Guides

Document Repository

Professionele groei vertaalt zich door

Digitale Bibliotheek [June, 2010]

by

Welke strategieën heeft Breeding gevolgd om op professioneel vlak te groeien? Al sinds 1985 is hij werkzaam bij de bibliotheek van de Vanderbilt University. Het feit dat hij binnen dezelfde organisatie verschillende posities bekleed heeft en dat hij bij veel verschillende projecten betrokken is geweest, heeft hem een zeer ruime bagage aan ervaring bijgebracht. Niet alleen op het vlak van het operationele, maar ook op strategisch niveau. Het heeft hem ook steeds de nodige voeding gegeven voor de projecten waar hij – naast zijn hoofdbaan – mee bezig is. Het nadeel van lange tijd in dezelfde organisatie werken, kan zijn dat je blik verengt. Dat heeft hij ruimschoots goedgemaakt door als zelfstandig consultant voor andere bibliotheken te werken en door veel te reizen als spreker op congressen. Breeding heeft gedurende zijn carrière heel wat congressen en vakbijeenkomsten bijgewoond. Zo bezocht hij onlangs voor de 25ste maal het jaarlijkse Computers in Libraries-congres in Washington. Door het bezoeken van dergelijke evenementen verrijk je niet alleen je vakkennis, maar breid je ook je professionele netwerk uit. Ondanks de impact van sociale media blijft voor Breeding persoonlijk contact een onmisbare voedingsbodem voor professionele, maar ook persoonlijke verrijking.

Professionele ontwikkeling beperkt zich voor Breeding niet alleen tot het opdoen van ervaringen, maar ook tot het delen van de eigen ervaring en kennis met vakgenoten. Zijn maandelijkse column The systems librarian voor het tijdschrift Computers in Libraries is voor hem altijd een belangrijk kanaal geweest om dieper in te gaan op een breed gamma aan onderwerpen in zijn persoonlijke en professionele interessesfeer.

Zonder bevooroordeeld te zijn denkt Breeding dat het uitbouwen van een carrière op het snijvlak van bibliotheken en technologie één van de meest uitdagende keuzes is die je vandaag de dag kunt maken. Bibliotheken leveren immers een belangrijke bijdrage tot de maatschappij en de technologie is de hefboom om die missie te ondersteunen.

Tot slot geeft Breeding mee dat – welke keuzes je ook maakt – bewust bezig zijn met je professionele groei je persoonlijke leven, de organisatie waarvoor je werkt en de bredere vakgemeenschap, alleen maar ten goede komt. dib

Permalink:  
View Citation
Publication Year:2010
Type of Material:Article
Language English
Published in: Digitale Bibliotheek
Issue:June, 2010
Publisher:Essentials
Place of Publication:Rotterdam, The Netherlands
Notes:This translation of the Systems Librarian appeared in Digitale Bibliotheek published by Essentials.
Download   [ pdf ]
Record Number:16154
Last Update:2023-01-31 11:12:27
Date Created:2011-10-08 14:38:07
Views:49