Library Technology Guides

Document Repository

Det åbne bibliotek indviet i Ganløs

Press Release: Axiell [November 17, 2009]

Fredag den 6. november blev der holdt stor indvielse på "Det åbne bibliotek" i Ganløse.

Løsningen BiblioBranchSolution, der er leveret af Axiell og Bibliotheca, giver byens borgere helt nye muligheder for at benytte biblioteket også udenfor den bemandede åbningstid.

Bibliotekschef Bente Stonor Nielsen siger bl.a. i pressemeddelelsen:

"Borgerne i Ganløse kan nu benytte biblioteket mandag til torsdag fra kl. 9. til kl. 21. om fredagen fra kl. 9. til 19. og lørdage fra kl. 9. til kl. 17. Der vil som hidtil være åbnet med personlig betjening 14 timer om ugen. De resterende timer kan borgerne selv lukke sig ind på biblioteket med en pinkode og sygesikringskort, og kan derefter benytte alle faciliteterne som forefindes – f.eks. aflevere / låne materialer ved de nyinstallerede selvbetjeningsautomater, afhente reserverede materialer, læse aviser og tidsskrifter og benytte PC og internettet.

Op til åbningen er der blevet arbejdet hårdt på at gøre alt klart. Der har været mange ting der skulle på plads, bl.a. modul for kontrol af åbne- og lukke procedure, Tv-overvågning, nyt alarmsystem og selvbetjeningsautomater. Alt det er nu på plads og fungerer.

Den tekniske løsning er blevet til i et samarbejde med Axiell / Bibliotheca.

En løsning som betyder at blot du er meldt ind i Egedal Bibliotekerne og har en pinkode, kan du logge dig ind i selvbetjeningstiden. Denne funktion er enkel for brugeren og rationel for biblioteket.

Bibliotekets medarbejdere håber at Ganløses borgere vil tage godt i mod "Det åbne bibliotek", at der vil komme nye brugere til, som vil benytte bibliotekets mange gode tilbud og at de vil passe godt på biblioteket, så vi efter projektets afslutning kan forsætte med at tilbyde selvbetjeningsåbningstiden, som et godt supplement til den betjente åbningstid."

Her ses formanden for Kultur- og fritidsudvalget Jens Jørgen Nygaard logge sig ind som den første bruger.

Permalink:  
View Citation
Publication Year:2009
Type of Material:Press Release
Language English
Issue:November 17, 2009
Publisher:Axiell
Company: Axiell
Libraries: Ganløse Bibliotek
Record Number:15426
Last Update:2022-04-28 20:38:13
Date Created:2011-01-30 15:33:41
Views:3