Library Technology Guides

Document Repository

DS og Axiell, Europas ledende biblioteksautomatiseringsvirksomheder, præsenterer et stort fælles udviklingstiltag

Press Release: Axiell [February 7, 2008]

DS, som er markedsførende i Storbritannien indenfor folkebiblioteker og arkiver, har indgået en fælles forskningsaftale med Axiell Library Group, ledende leverandør af bibliotekssystemer til Norden. Tilsammen vil de to virksomheder, som begge er berømte for nytænkning i egne markedssektorer, tilføre det europæiske biblioteksmarked en enestående kombination af ekspertise og erfaring. Udviklingsindsatsen vil fokusere på Library 2.0 content management og portalplatforme og omfatte konstruktionen af den næste generation af brugerflader som supplement til de to individuelle virksomheders teknologiførende biblioteksteknologi.

Nigel Pegg, administrerende direktør hos DS, ser et enormt potentiale i fælles R & D.

"Hastigheden af den teknologiske forandring, og biblioteksbrugernes stadig mere sofistikerede krav, stiller kæmpe krav til systemleverandørerne. Behovet for konstant forbedring af vore produkter for at forblive på forkanten af teknologien kræver betydelig og løbende investering.

Muligheden for at dele denne investering med en ligeså kompetent og ambitiøs partner kan kun være til fordel for både DS og Axiell Library Group, og dermed for vore kunder, deres medarbejdere og deres brugere".

Axiell Library Groups administrerende direktør Jerk Sintorns holdning til partnerskabet var ligeså positiv: "Vi er meget stolte af det nye udviklingstiltag, som vi har indgået med DS. Vi er helt sikre på, at en kombination af de to ambitiøse leverandørers ideer i vort nye Library 2.0 platform vil resultere i et tidssvarende produkt til biblioteker i både Storbritannien og i Norden.

I dag har globaliseringen ingen grænser. Derfor, har vi muligheden for at berige vort nye produkt med krav og ønsker fra begge brugergrupper, fra to forskellige europæiske områder, og for at opbygge et fortræffeligt produkt til fordel for biblioteker og deres slutbrugere".

Meddelelser til redaktører:

Fotos af Nigel Pegg og Jerk Sintorn er til rådighed, hvis der er behov.

DS

Dannet i kølvandet af ledelsens virksomhedsovertagelse i 1982, men med en historie, der rækker tilbage til 1970 som en del af Plessey Data Systems, er DS en ledende leverandør til biblioteker, arkiver, museer og dokumentationscentre, hovedsageligt i Storbritanniens kommunale sektor.

DS tilbyder sine kunder både software og hardware samt et komplet udvalg af implementerings- og driftsydelser.

Til DSs kunder hører en tredjedel af alle kommuner i Storbritannien, virksomheder såsom Channel 4 og Sainsbury's samt institutioner som Storbritanniens Overhus. www.ds.co.ukPressemeddelelse

Axiell Library Group AB

Firmaet blev dannet i midten af 1980'erne, hvor Axiell som den første leverandør i Norden udviklede et bibliotekssystem. I 1996 placerede Axiell sig blandt verdens førende bibliotekssystemleverandører ved at udvikle og lancere et grafisk bibliotekssystem, der byggede på kendte biblioteksstandarder. Udviklingen er fortsat, og i dag er Axiell Library

Group på global plan det sjette største selskab inden for denne sektor. Firmaet er leverandør af IT-systemer og ydelser, der retter sig udelukkende mod biblioteker som målgruppe, med fokus på biblioteksudvikling.

Axiell udvikler teknisk avancerede bibliotekssystemer i tæt samarbejde med kunderne. Mere end 900 biblioteker i Norden benytter Axiells systemer. Axiell Library Group er et koncernselskab med tre datterselskaber i Sverige, Danmark og Finland. www.axiell.com

For yderligere information:

Permalink:  
View Citation
Publication Year:2008
Type of Material:Press Release
Language English
Issue:February 7, 2008
Publisher:Axiell
Company: Axiell
Subject: Mergers and acquisitions
Record Number:15398
Last Update:2022-07-27 15:36:54
Date Created:2011-01-30 12:48:43
Views:5